Mazda proslavlja trideset let ‘Miate’, s posebno izvedenko uspešnega športnega roadsterja. Prvič so MX-5 predstavili na avtomobilskem salonu v Chicagu leta 1989, od takrat pa so prodali več kot milijon primerkov po celem svetu.

Nova omejena serija se ponaša z zelo opazno oranžno karoserijsko barvo Racing Orange, izdelana pa je na osnovi SkyActiv-G 2,0-litrskega modela s 184 konjiči in maksimalnih 7.500 vrtljajev na minuto. Za zaviranje skrbijo nove Brembo sprednje zavorne čeljusti, z barvo ujemajočo zunanji.

Avtomobil sedi na nastavljivem Bilstein športnem vzmetenju. Unikatno so za ta model pri podjetju Rays izdelali lahka 17-palčna aluminijasta platišča, z napisom ’30th Anniversary’. Plaketo z označbo serije modela, začudoma najdemo zunaj, kot pa v kabini.

Tudi notranjost je bila deležna oranžnega obarvanja. Recaro športna sedeža z alkantaro sta obdana z oranžnimi dodatki, prav tako tudi obrobe vrat, volan, zračne odprtine, armaturna plošča in menjalna ročica.

Če si želite takšno MX-5, potem je potrebno pohiteti, izdelali jih bodo namreč le 3.000, na voljo pa bo v izvedenkah kabrio z začetno ceno 32 tisoč evrov in Fastback RF s trdo streho ter vrednostjo 34 tisočakov.