Renault SELECTION – Nov prodajni program preverjenih rabljenih avtomobilov

Renault SELECTION je uporabna rešitev za kupce, ki želijo kupiti, prodati ali zamenjati preverjen rabljen avtomobil katerekoli znamke. V oktobru se bo ta mednarodna Renaultova storitev tudi uradno začela širiti še po Sloveniji.

Renault SELECTION je mednarodna blagovna znamka, ki združuje storitve standardizirane prodaje rabljenih vozil vseh znamk. Gre za transparentno in zanesljivo rešitev za kupce, ki želijo kupiti, prodati ali zamenjati preverjene rabljene avtomobile vseh znamk ob najboljših pogojih plačila, zavarovanja, garancije in pomoči na cesti. S to poslovno potezo namerava Renault pridobiti tudi kupce, ki želijo rabljeno vozilo katerekoli znamke zamenjati za povsem nov avtomobil znamke Renault ali Dacia.

Na razvitih svetovnih tržiščih je prodaja rabljenih vozil zelo pomembna in ponekod celo do trikrat večja od prodaje novih vozil. Tudi v Sloveniji trg rabljenih vozil narašča, predvsem v segmentu dražjih in mlajših vozil.

Naš cilj je preko znamke Renault SELECTION  izpolniti pričakovanja tistih kupcev, ki iščejo zanesljivo rešitev za brezskrbno prodajo svojega avtomobila, zanesljiv in zaupanja vreden nakup  preverjenega rabljenega avtomobila katerekoli znamke ali pa nakup novega avtomobila znamke Renault in Dacia z enostavno menjavo po sistemu „staro za novo“.

PONUDBA Renault SELECTION

Program Renault SELECTION temelji na šestih obljubah kupcu:

  • podaljšano jamstvo, ki traja od 12 do 24 mesecev,
  • pomoč na cesti 24 ur na dan, 7 dni na teden,
  • možnost testne vožnje, da se kupcu olajša sprejetje pravilne odločitve,
  • pregled vsakega rabljenega vozila v kar 98 kontrolnih točkah s ciljem priprave tehnično brezhibnega vozila za nadaljnjo prodajo,
  • brezplačni kontrolni pregled po prevoženih 2.000 kilometrih ali po dveh mesecih od nakupa – odvisno od tega, kaj se zgodi prej,
  • menjava vozila v roku 8 dni od prodaje v primeru, da kupec ni prepričan, da je izbral zase najboljše vozilo.

Kupci v Sloveniji bodo lahko znotraj ponudbe Renault Selection rabljeno vozilo katerekoli znamke kupili na osnovi ene od dveh možnih različic ponudbe, odvisno od starosti vozila, ki jih zanima.

Prvi paket storitev Renault SELECTION se imenuje Best:

  • nakup vozila, starega do 5 let, pri čemer vozilo nima večjih vizualnih poškodb in je tehnično popolnoma brezhibno;
  • vozilo ima prevoženih do 120.000 km;
  • podaljšano jamstvo do najmanj 12 mesecev vsebuje: motorni sklop brez potrošnih delov, menjalnik in pogonski elementi, izpušni sistem ter osnovni sklopi električnega sistema.

V ceno vozila, kupljenega po pogojih iz paketa Best, je vključen en brezplačni servis vozila in pomoč na cesti v celotnem letu dni, z doplačilom pa je možno zagotoviti še:

  • jamstvo z večjim kritjem (do višine kritja jamstva na novih vozilih, t.i. zlato jamstvo),
  • dodatnih 12 mesecev jamstva (skupaj torej 24 mesecev jamstva),
  • dva razširjena paketa vzdrževanja.

Vsem zvestim kupcem, ki svoje vozilo vzdržujejo znotraj pooblaščene servisne mreže, se pomoč na cesti avtomatsko podaljša na dodatnih 12 mesecev po vsakem opravljenem servisu.

Druga vrsta ponudbe se imenuje Renault SELECTION Smart in vključuje:

  • vozila, stara od 5 do 10 let, dopuščene so manjše poškodbe na karoseriji, vozilo pa je tehnično brezhibno oziroma skladno s stanjem, ki se ga pričakuje od redne uporabe vozila;
  • vozilo ima prevoženih do 200.000 km;
  • podaljšano jamstvo do največ enega leta, ki obsega motorni sklop brez potrošnih delov, menjalnik in pogonske elemente, sistem vžiga in alternator.

V ceno vozila, kupljenega prek ponudbe Smart, je vključen en brezplačni servis in pomoč na cesti v obdobju enega leta dni.

Če se kupec odloči za financiranje rabljenega avtomobila katerekoli znamke in katerekoli starosti preko Renault Financiranja, lahko izbere kredit ali leasing. V primeru klasičnega kredita lahko vozilo kupi v celoti na kredit, brez pologa, z možnostjo financiranja do 96 mesecev. Leasing pa omogoča nakup tudi prosilcem z nižjo kreditno sposobnostjo oziroma manjšimi privarčevanimi sredstvi. V vsakem primeru se začetni mesečni obrok kasneje ne spreminja.

V prihodnjem letu bo Renault uvedel še tretjo različico ponudbe rabljenih vozil, poimenovano Renault SELECTION PRO. Ta bo namenjena samo profesionalnim kupcem, ki želijo prodati ali kupiti rabljeno lahko gospodarsko vozilo katerekoli znamke.

Ali je nakup rabljenega avtomobila loterija?

Popravilo glave motorja?

90 odstotkov izrabljenih vozil v Sloveniji se izgubi v sivi ekonomiji