Ford spodbuja voznike in kolesarje k strpni ‘souporabi cest’

S povečevanjem števila kolesarjev na evropskih cestah vse prepogosto prihaja do konfliktnih situacij med avtomobilisti in kolesarji v mestih.

Infrastruktura le s težavo zagotavlja ustrezno souporabo različnim udeležencem v prometu, zato je Ford poskrbel za novo kampanjo, s katero želi izboljšati varnost ter zmanjšati onesnaževanje okolja in zgoščenost mestnega prometa.

‘Souporaba cest’ spodbuja slogo med udeleženci v prometu in odraža Fordovo prepričanje, da možnost varnega kolesarjenja večjega števila ljudi, še posebej na krajših razdaljah, koristi vsem.

V ta namen je Ford poskrbel za produkcijo revolucionarne izkušnje z navidezno resničnostjo. ‘WheelSwap’ avtomobilistom in kolesarjem omogoča spoznati, kako lahko nepremišljena vožnja avta ali kolesa povzroči v najboljšem primeru veliko strahu in jeze, v najslabšem primeru pa je lahko usodna za soudeležence v prometu. Začetne študije kažejo, da so po soočenju s to izkušnjo skoraj vsi udeleženci izjavili, da bodo spremenili svoje vedenje na cesti.

Prikupen in praktičen mestni dostavnik: Ford Fiesta Van

Sneg julija ali božični vročinski val? Spoznajte novo Fordovo ‘vremensko tovarno’

Slovenska premiera: Ford EcoSport