POZOR: To je še ena potencialna nevarnost hrvaških cest!

Ta luč v vseh hrvaških mestih ne pomeni isto kot pri nas! Preveri preden imaš nesrečo!

Na hrvaških cestah pri upoštevanju zelenih puščic prihaja do zmede, saj lahko vsaka mestna uprava sama odloča o načinu semaforizacije v primeru dopolnilnih puščic. Tako imajo denimo v Zagrebu pri zeleni puščici vozila iz ostalih smeri rdečo luč. V Reki pa je pri zeleni puščici za desno, prižgana tudi zelena luč za vožnjo vozil iz druge smeri.

Če se to poletje odpravljate na dopust v sosednjo Hrvaško, vam priporočamo, da pri zeleni puščici pred speljevanjem dobro pregledate križišče in se prepričate da je prazno. Obstaja namreč velika verjetnost, da vam lahko iz nasprotne strani od puščice, pripelje vozilo!

Na slovenskih cestah je zelena puščica kot dopolnilni znak na semaforju in pomeni, da sme voznik voziti v smeri puščice. Pri tem pa ne sme ovirati vozil, ki vozijo po cesti, na katero se vključuje. Ker pa nikoli z nasprotne strani puščice ni nikogar, se je povprečni slovenski voznik odvadil izdatno preverjati situacijo okrog sebe in samo spelje ob zeleni puščici. Ta zelena luč pa v vseh hrvaških mestih ne pomeni isto kot pri nas! Zato preveri preden ti prometna nesreča pokvari dopust! 😉

NE SPREGLEJ: Če ne želiš stati v koloni na mejnih prehodih, si poglej kje lahko hitreje prečkaš mejo!

VIDEO: Priljubljeni voditelj Richard Hammond udeležen v hudi nesreči s hrvaškim športnim avtomobilom Rimac Concept One!

NEZASLIŠAN POSNETEK: S kolesom skozi predor Dekani!

Vir: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/jos-jedna-potencijalna-opasnost-na-hrvatskim-cestama—453510.html