Tudi letos v Slovenijo prihaja ekskluzivno umetniško delo BMW Art Car. Do 14. avgusta bo v Ljubljani namreč gostoval BMW Art Car by Jeff Koons. Umetniško vozilo BMW M3 GT2, ki ga je v barvno shemo po svojem okusu oblikoval eden najbolj priznanih svetovnih umetnikov, Jeff Koons, bo brezplačno na ogled pred Mestnim muzejem  Ljubljana. V okviru projekta bo potekal tudi natečaj, na katerem bodo sodelujoči preko objavljanja t.i. selfiejev lahko osvojili ogled BMW Welta v Münchnu.

Generalni direktor BMW Group Slovenija, Lothar Schupet, je Blažu Peršinu, direktorju Muzeja in galerij mesta Ljubljane, ob tej priložnosti predal knjigo BMW Art Cars. Knjiga je prva obsežna zbirka o legendarnih BMW Art Car-ih. Bogato ilustrirana knjiga prikazuje unikaten pregled zgodovine avtomobilske zbirke, lansirane leta 1975 in oblikovane s strani največjih sodobnih modernističnih umetnikov.

BMW Art Car by Jeff Koons – BMW M3 GT2P90157161

  • 4-litrski 8 valjni motor
  • Prostornina: 3.999 cm3
  • Izhodna moč: 500 kW
  • Najvišja hitrost: 300 km/h

»Ti dirkalni avtomobili so kakor življenje, so močni in izžarevajo ogromno energije,« je povedal Koons. »Z njim lahko sodelujete, ga nadgrajujete in se združite z njegovo energijo. Pod pokrovom motorja se skriva veliko moči in želim, da se moje ideje združijo z avtomobilom – da se povežejo s to močjo,« dodaja Jeff Koons.

Končni umetniški izdelek svetlih barv, ki ga je ustvaril Koons predstavlja moč, gibanje in energičnost. Njegova srebrna notranjost skupaj z močnim zunanjim dizajnom daje BMW Art Car dinamičen izgled, tudi ko miruje.