V aprilu bosta družbi Park24 Co., Ltd. in Toyota Motor Corporation v središču Tokia začeli ponujati poskusno storitev izposoje Toyotinega ultrakompaktnega električnega trikolesnika i- Road.

Prilagodljivi i- Road, ki nudi enostavno uporabo, bo del storitve Times Car Plus družbe Park24, ki uporabnikom omogoča izposojo avtomobilov 24 ur na dan. Poskusna storitev bo vključevala tudi elemente Toyotinega sistema optimiziranega mestnega prometa Ha:mo.

Poskusno storitev naj bi ponujali od 10. aprila do konca septembra. Enostavnost uporabe bodo ocenjevali s pomočjo zbranih podatkov o uporabi in mnenj uporabnikov. S to poskusno storitvijo bodo tudi ocenili spremembe vzorcev dejavnosti uporabnikov in dovzetnost za tovrstne nove mobilnostne sisteme.

Glavni namen storitve je enosmerni prevoz do komercialnih objektov in znamenitosti. Uporabniki si bodo vozila izposodili na postaji Times Station v predelu Yurakucho ITOCiA in jih pozneje vrnili na eno od petih lokacij: Tokyo Tower, Asakusa, Odaiba Palette Town, Tokyo Dome City ali Yurakucho ITOCiA.

Družba Park24 bo storitev ponudila poslovnim uporabnikom storitve Times Car Plus in določenim posameznikom. Stran za spletne rezervacije bo uporabnikom omogočala, da preverijo razpoložljivost, opravijo rezervacijo in se prijavijo na obvezni tečaj i- Road. Cena storitve bo 412 jenov (cca 3 evre) za 15 minut, najdaljši možni čas izposoje pa bo dve uri in pol.

Družba Park24 skrbi za omrežje parkirišč po vsej Japonski, s storitvijo izposoje avtomobilov Times Car Plus pa so ljudem približali javno mobilnost. Storitev, ki ima 430.000 uporabnikov, nudi izposojo pestre izbire avtomobilov, vključno s kompaktnimi in uvoženimi vozili.

toyota iroad