Peugeot je v prireditvenem centru Carreau du Temple v Parizu predpremierno predstavil svojo vizijo o restavraciji na kolesih (Food truck). Vozilo združuje inovativne možnosti za ponudbo visokokakovostne hrane v mobilni restavraciji.

Foodtruck Peugeot, poimenovan tudi “Le Bistrot du Lion” (Levji bistro), je zasnoval in razvil Peugeotov oblikovalski studio za globalne blagovne znamke Peugeot Design Lab. Novo restavracijo na kolesih bodo odprli 14. aprila na Tednu oblikovanja v Milanu 2015, zatem pa se bo pridružila še francoskemu paviljonu svetovne razstave v Milanu, ki bo letos potekala pod sloganom »Feeding the Planet, Energy for Life« – »Hrana za Planet, Energija za Življenje«.

Bistrot du Lion vsebuje prostor za pripravo hrane, restavracijo in bar za osvežitev, poleg tega pa najdemo še DJ kabino, ki spominja na digitalno platformo Peugeot music s spletnim radiom in ekskluzivnimi seznami skladb (http://peugeot.music.com), ki jo je znamka pred kratkim lansirala.

Da bodo lahko čisto vsi uporabniki maksimalno zadovoljni, Foodtruck Peugeot vsebuje vse potrebno za pogostitev več kot 30 ljudi znotraj in v neposredni bližini bistroja Bistrot du Lion s pomočjo pogrinjkov, stolov, visokih miz in senčnikov. In vse to na nadvse odgovoren način, saj Bistrot du Lion po končani pogostitvi ne pusti za seboj nobene sledi odpadkov.

PEUGEOT_FOODTRUCK(2)

Gastronomi lahko spremljajo vse kuharjeve poteze prek 46-palčnega zaslona in avdio sistema z 8 srednje tonskimi zvočniki in 32 visokotonskimi zvočniki, ki so razporejeni med kombijem in prikolico. Prek zvočnikov Focal se maksimalno natančno predvaja še tako neznatno cvrčanje hrane na štedilniku … Seveda pa zvenijo odlično tudi, ko so priključeni na mešalno mizo bistroja Bistrot du Lion, ki sta jo prvič preizkusila francoska DJ-ja Adriano in The Reflex.

Da bi Foodtruck Peugeot povsem brezhibno deloval in ustrezal vsem homologacijskim standardom in higienskim predpisom, se je Peugeot Design Lab obrnil na Euromag, francoskega specialista za restavracije na kolesih. V vozilo so vgrajeni profesionalni aparati za pripravo in kuhanje hrane, ki so namenoma tudi večnamenski, da ustrezajo navdihom in talentom najrazličnejših kuharjev in vsem vrstam kulinarike: vrhunska, fuzijska in molekularna gastronomija.

Kuharji imajo na razpolago štiri plošče za žar in indukcijske plošče ter cvrtnik. Sistem za prezračevanje zagotavlja kakovosten zrak, 400-litrski hladilnik na podvozju pa skrbi za ohlajanje živil. V hladilniku s prostornino 350 litrov je možno ohladili napitke, profesionalen aparat za kavo pa pripravi omamno kavo.