1. Potujoča nuklearka?

Avtomobil na jedrsko energijo? Sliši se fantastično. Ford je imel idejo z modelom Nucleon, a žal ni bil nihče od snovalcev dovolj pogumen (neumen?), da bi naredil mali, lahek in stabilen reaktor, ki bi poganjal avtomobil. Sevanje je bilo izključeno iz enačbe.

ford-nucleon

2. Nesojen predhodnik predvajalnika kaset.

V petdesetih so zelo radi poslušali glasbo in dobili so idejo, da bi v avtomobile namestili gramofon. Za igranje gramofon ne prenese motenj, katere v avtomobilu zaradi tresljajev s cestišča ni mogoče izničiti. Zato so se domislili rešitve in iglo malce trše vpeli v ploščo, ki je bila po nekaj predvajanjih uničena.

gramofon

3. BMW, zakaj?

Dandanes dokaj redek zbirateljski primerek, BMW Z1, je postregel z inovativnimi vrati, ki so zginila v karoserijo. Stilsko, a neuporabno.

bmw-z1-vrata

4. Italijani pač ne morejo brez.

Fiat je potnikom v modelu 500 L priskrbel razvedrilo. Zakaj bi se ustavljali na bencinskih črpalkah, če lahko najboljši ekspresso pripravite v avtomobilu, bi se najverjetneje glasil slogan, če bi inovacija sploh kdaj dosegla prodajo.

ekspresso-avto

5. Čoln mogoče?

Edino v filmu Jamesa Bonda in dveh epizodah serije Top Gear, amfibijsko vozilo ni doživelo posebnega pompa. Mogoče pa bodo amfibijska vozila sčasoma zaživela. Ko se bo dvignila morska gladina, recimo.

amfibijsko-vozilo

6. Honda WOW – dobesedno

Leta 2005 je Honda predstavila koncept kužkom prijaznega vozila z izjemno prostorno notranjostjo. Na mestu sovoznikovega predala se je nahajal manjši pasji boks, en večji je bil zadaj…posebej prilagojeno je bilo prezračevanje vozila in na prtljažnih vratih so se nahajale pasje igrače in pripomočki. Vse lepo in prav, le oblika vozila je prestrašila slehernega psa.

honda-wow

Končno bo Slovenija dobila pravo dirkalno pisto! – VIDEO KROGA

Najboljši nakup leta 2017?