RAZKRIVAMO: Policist na zloglasnem videoposnetku vložil tožbo zoper ženske, ki ga je snemala!

Policijski sindikat je razkril novico, da je zaradi šikaniranja javne osebe le ta vložil tožbo zoper ženske, ki ga je snemala.

Sindikat navaja:Širša javnost se je 1. marca 2017 seznanila z daljšim video posnetkom, kjer je kršiteljica cestno prometnih predpisov z namenom poseganja v osebnostne pravice, zaničevanja in šikaniranja objavila posnetek policista Policijske postaje Radlje ob Dravi. Večji del javnosti se je nad objavljenim posnetkom zgražal, del javnosti pa je objavo posnetka odobraval in dodatno izrekal žaljive in nedostojne vrednostne sodbe.

Policisti so sicer res javni uslužbenci, ki morajo v času opravljanja javne službe pričakovati manjši obseg kot ga imajo drugi državljani. Vendar predpisi ne določajo, da se morajo policisti kot javni uslužbenci pustiti fotografirati ali snemati več kot je potrebno v obsegu, da se lahko izvaja nadzor javnosti nad delom policista. Naloga policistov je izvajanje policijskih pooblastil na podlagi zakonov in izvajanje pravic in dolžnosti iz pogodbe o zaposlitvi. V konkretnem primeru je policist izvajal naloge zakonito, posnetek pa nikakor ni nastal z namenom, da bi občanka dokazovala nedolžnost pri očitanem prekršku, temveč izključno z namenom škodovanja konkretnemu policistu.

Objava takšnega posnetka, s katero se policist ni strinjal pomeni poseg v njegovo integriteto in s tem tudi preseženo nezakonito ravnanje osebe, ki je snemala in takšen posnetek z namenom zaničevanja policista javno objavila. Sindikat policistov Slovenije je prizadetemu policistu in članu sindikata nudil takojšnjo podporo zaščito njegove integritete.

Ob prejeti dokumentaciji je sindikat policistov članu dodelil pooblaščenega odvetnika, ki bo zoper osebo vložil tožbo in odškodninski zahtevek. Oškodovan policist je zoper znano osebo že podal kazensko ovadbo zaradi opisanega nezakonitega ravnanja.”

NEZASLIŠANO: Tako grobo je korošica napadla policista, ki je opravljal svoje delo! – VIDEO

https://www.avtofotomarket.si/aktualno/2017/03/02/razkrivamo-zenska-ki-je-verbalno-napadla-policista-tukaj-je-pravi-razlog-zakaj/