Od danes naprej je kajenje v avtomobilu kaznivo, če bodo v avtomobilu mladoletniki!

Po poročanju slovenskega medija 24ur, je bil sprejet nov protikadilski zakon. Ta se tokrat ne nanaša na javne površine, ampak med drugim tudi na osebne avtomobile. Med novimi določbami je poenotenje embalaže cigaretov, saj se te zdaj med seboj ne bodo razlikovale in ne bodo nosile zaščitnih logotipov znamk, kupiti pa jih bo možno le pri prodajalcih, ki bodo imeli licenco.

Kajenje v avtomobilu bo po novem zakonu kaznivo, a zaenkrat le v prisotnosti otrok. Oglobljeni pa bodo tudi tisti, ki bodo v avtu kadili elektronske cigarete ozirom tako imenovane atomizatorje. Kakšne bodo globe zaenkrat še ni znano, ravno tako kot zaenkrat še ni podatkov o uvedbi tobačnega centa.

Vsekakor imamo pomisleke o varnosti kajenja med vožnjo in o slabih posledicah v notranjosti avtomobila samega (da pri tem ne omenjamo posledic pri kadilcu). Obenem pa sprašujemo, v kolikšni meri smo še lahko omejeni z vladnimi predpisi v osebni lastnini.

Od danes naprej je torej postalo kaznivo kajenje v avtomobilu, v katerem so prisotne mladoletne osebe, medtem ko bodo ostali zakoni sprejeti postopoma do leta 2020.

NOV ZAKON: 400 EUR kazni za vrtenje števca, snemanje vozil na tehničnih!

To je hiša prihodnosti! – Stane 10.000 evrov in narejena je v 24 urah!

Kazni za vožnjo pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog

vir: 24ur