10 Najbolj norih vodnih toboganov na svetu!

To je 10 najbolj norih, adrenalinskih in v nekaterih primerih tudi najnevarnejših toboganov, kar jih primore naš planet.

10. Verrückt – Teksas, ZDA

Tobogan v Teksaškem parku je s svojimi 51 metrov višine veljal za najvišjega. Svoja vrata je odprl leta 2014, a so ga dve leti kasneje zaradi tragične nesreče, v kateri je oblavilo 10 letnega dečka, zaprli.

9. Insano – Brazilija

Postavljen leta 1989 na vzhodni obali brazilije. 41 metrov visok tobogan vas bo v petih sekundah, kolikor traja pognal do hitrosti višje od 100 km/h.

8. AquaDuck – Križarka Disney Dream

Tobogan, ki je poseben zaradi same lokacije in njegovega razgleda. Nameščen je na dveh križarkah podjetja Disney, kjer boste lahko ob počasi vožnji uživali ob 360° pogledih na morje.

7. Leap of Faith – Bahami

Po koncu spusta boste z visoko hitrostjo “zapluli” skozi tank v katerem so morski psi. Vse skupaj se bo zgodilo relativno hitro, a občutek, ko od blizu opazuješ te plenilce je nekaj posebnega.

6. Jumeirah Sceirah – Dubaj

Njegova posebnost je loputa, s katero se vse skupaj začne. Le ta se zapre in nato se začne odštevati. Nekaj podobnega pa boste našli tudi v vodnem parku na hrvaškem.

5. Kilimanjaro – Brazilija

Eden izmed višjih spustov. Ob visoki hitrosti bo vsega skupaj hitro konec, a bo sama višina poskrbela za polno mero adrenalina.

4. Boeing 747 water slide – Oregon, ZDA

Kolikokrat se lahko s toboganom zapeljete naravnost iz trupa Boeinga 747? V zvezni državi Oregon očitno velikokrat. Pot kopice toboganov se začne ravno v trupu čisto pravega letala.

3. Scorpion’s Tail – Wisconsin, ZDA

Podobnen tistemu v dubaju. Vsega je konec v sedmih sekundah, a pred tem sledi luping, v katerega vas z odštevanjem spusti posebna loputa.

2. Mammoth – Indiana, ZDA

S posebnimi hidromagneti usmerja čolne in jih dviguje na različne vrhove. Vsak čoln sprejme do šest potnikov, ki so deležnih spustov in vrtenja z vseh strani.

1. L2 – Avstrija

Prvi tobogan na svetu, ki vključije dvojni luping. Nahaja se v mestu Wörgl v Avstriji. Visok je 25 metrov, dosegli pa boste večjo hitrost večjo od 100km/h.

Vso akcijo pa si lahko ogledate na spodnjem posnetu:

https://youtu.be/iJVbjQ4an3c?t=32s

VIDEO: Priljubljeni voditelj Richard Hammond udeležen v hudi nesreči s hrvaškim športnim avtomobilom Rimac Concept One!

NE SPREGLEJ: Če ne želiš stati v koloni na mejnih prehodih, si poglej kje lahko hitreje prečkaš mejo!