Italijani so prenovili družinsko paleto Tipo ter jo začinili z različico za brezpotja. Tipo Cross tako prinaša videz, ki je zaželen in se trenutno najbolj prodaja.

Tipo Cross je sicer rezerviran za kombilimuzinsko različico, vendar ni rečeno, da se paket ne bo v prihodnje pojavil še na karavanu. Mogoče celo limuzini.

Skratka oblikovalci so generalno širom modelne palete osvežili sprednjo masko. Ta nosi nov izpisan logotip ”Fiat”, ob njej pa so novi žarometi s tehniko led. Prenovljena sta tudi sprednji in zadnji odbija ter zadnje luči, ki prav tako svetijo s tehniko led. Osveženo podobo zaokrožujejo novi kromirani detajli ter 16 in 17-palčna platišča iz lahke litine.

Notranjost so posodobili s 17,8-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom namesto klasičnih merilnikov. Nov je tudi 26-centimetrski (10,25-palčni) osrednji zaslon na dotik za multimedijsko napravo z vmesnikom Uconnect5, ki med drugim zagotavlja povezljivost s sistemoma Andorid Auto in Apple CarPlay. Nova je tudi upravljalna enota klimatske naprave.

Na tehnični plati velja omeniti nov paket asistenčnih pripomočkov, ki vključuje sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu in zaznavanje utrujenosti vozila, samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi ter sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu.

Najbolj zanimivo novost predstavlja izvedba Cross, ki je zasnovana na kombilimuzinski različici. Označujejo jo zaščite blatnikov, odbijačev in pragov iz temne plastike s srebrnimi zaključki. Opremljena je z novim vzmetenjem, zaradi katerega je karoserija odmaknjena od tal za dodatne štiri centimetre v primerjavi z običajnimi modeli.

Pod sprednjim pokrovom se vrti nov litrski bencinski trivaljnik s 74 kW (100 KM) moči, ki v primerjavi z sedanjim 1,4-litrski strojem zagotavlja manjšo porabo goriva in nižje izpuste.

Na dizelski strani najdemo nadgrajen 1,6-litrski Multijet, ki po novem razvije 96 kW (130 KM) moči. Na voljo bo tudi bolj varčen vstopni stroj s 70 kilovati (95 KM).

Cene in datum začetka prodaje bodo znani v prihodnjih dneh.