Citroën Holidays, ki je bil predstavljen na sejmu CMT v Stuttgartu je premišljeno zasnovan do najmanjše podrobnosti, kar mu omogoča udobno in sproščeno potovanje.

Svojim potnikom ponuja štiri ležišča, kuhinjo, prenosno mizo, dvižno streho, vrtljiva prednja sedeža in še veliko več. Avtodom Citroën Holidays je zasnovan za pustolovščine in pobege v neznano, vendar je s svojimi kompaktnimi merami in novim servovolanom zelo praktičen tudi za vsakodnevno uporabo.

Citroën Holidays je opremljen s sistemi za pomoč pri vožnji najnovejše generacije, ki spodbujajo dobro počutje. Po zaslugi kompaktne zasnove in priročnega upravljanja je nadvse praktičen za vsakodnevno uporabo, hkrati pa ponuja veliko svobode za povsem mirno raziskovanje sveta.

Zaradi svoje kompaktne dolžine 4,98 metra je nadvse enostaven za upravljanje in manevriranje. K temu pripomore tudi novi servovolan novega modela SpaceTourer, ki je postal električni (in ni več električno hidravlični), s čimer smo zmanjšali potrebno silo in izboljšali okretnost. Njegov zmerno velik talni odtis mu omogoča tudi lažje parkiranje, zavoljo 1,99 metra višine pa lahko zapelje na večino parkirišč in se izogne omejitvam lokalnih predpisov. Parkiranje olajšata tudi kamera za vzvratno vožnjo Top Rear Vision in električna parkirna zavora. Njegova omejena višina predstavlja tudi pomembno prednost pri zaračunavanju cestnine v številnih državah.

Kuhinjski blok in stranišče sta odstranljiva, tako da ga lahko spremenite v vozilo za vsakodnevne opravke, v katerem lahko prevažate do štiri osebe in vanj naložite veliko prtljage.

Za Citroën Holidays sta na voljo dva dizelska motorja: BlueHDi 145 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in BlueHDi 180 v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Visokozmogljiva in učinkovita motorja vozilu omogočata premagovanje dolgih razdalj in odkrivanje novih ozemelj brez nobenih omejitev.

V notranjosti opazimo novo armaturno ploščo z inovativno oblikovno zasnovo, ki ni le elegantna temveč tudi izjemno praktična, po njeni zaslugi pa pride do izraza tehnologija zlasti z novim osrednjim 10-palčnim zaslonom na dotik HD v zgornjem delu. Zavoljo odlagalnih mest z večjo prostornino, ki so odslej še številčnejša in bolj domiselna, pa nova oblikovna zasnova prispeva tudi z večji funkcionalnosti. Tudi volan je prenovljen in ima različna integrirana upravljalna stikala (telefon, avdio sistem, pomoč pri vožnji itd.), lahko pa je celo ogrevan.

SpaceTourer ponuja uporabnikom kar 17 koristnih sistemov za pomoč, s katerimi je vožnja varna in brezskrbna. To so tehnologije, ki poenostavijo vsakodnevna opravila, kot na primer prostoročni dostop in zagon, pomoč pri speljevanju v klanec, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, pa tudi tehnologije za večjo varnost, kot so med drugim samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, opozorilnik na voznikovo utrujenost, pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu, opozorilnik na nevarnost naleta, samodejni preklop luči, prepoznavanje prometnih znakov itd.

Za slovenski trg trenutno še ni znanih dodatnih informacij o vozilu Holidays.