Dobrih deset let nazaj je nastal televizijski dokumentarec, ki si ga mora ogledati sleherni avanturist, ne glede na to ali ima rad motorje ali ne. Na našem seznamu dokumentarec, zaradi svoje doživetosti kakor tudi vsebine, prekaša marsikateri potopis silovitega Top Geara.

Po “tadolgi poti”, čez srednjo Evropo, Ukraino, Rusijo, Kazahstan, Mongolijo, Sibirijo in Kanado, vse do New yorka.

14 aprila 2004 sta igralec Ewan McGregor, poznan po vlogah v filmih Trainspotting in Vojna zvezd, ter njegov najboljši prijatelj, ravno tako igralec, Charley Boorman, odšla na dogodivščino življenja. Ljubitelja motorjev sta se prek na videz nemogoče poti odpravila iz Londona v New york. Neprekinjeno sta dobre tri mesece z motorjema BMW 1150GS premagovala najbolj zahtevne ceste, kar ste jih videli.

long_way_round_2

Spremljevalna ekipa je celotno pot dokumentirala in tako je nastal eden izmed najbolj priljubljenih potopisnih dokumentarcev. Na potovanju ni manjkalo zanimivih pripetljajov, prijaznih ljudi, smeha, ravno tako kot ni manjkalo tudi nekaj kislih izkušenj in nesreč.

long_way_round_06

V deset delni seriji boste spoznali veliko o deželah in pokrajinah, skozi katere sta se zapeljala. Zagotovo pa se boste na trenutke tudi do solz nasmejali. Vsem navdušencem nad motorji, kakor tudi tistim avanturistom, ki radi potujete po svetu, svetujemo ogled.

Tukaj pa si lahko ogledate napovednik.




 

vir fotografij: spletna stran Long Way Round