Obetajo se nam brezplačne letalske vozovnice!

Morda se sliši nevrjetno, a po besedah prvega moža družbe Ryanair – Michael O’Learya naj bi to bilo v naslednjem desetletju že mogoče.

Njihov cilj je zniževati cene letalskih prevozov, ki jih ponujajo. To dosegajo tako, da promet preusmerjajo na manj prometna letališča, ki so cenejša, zapolnijo vsa mesta na letalu, dohodek pa dobijo s pasivnimi prihodki, ki se ustvarjajo na letališčih.

Prepričan je, da bodo cene določenih kart resnično zastonj, ampak se to ne bo zgodilo na letališčih kot je recimo Heathrow, temveč na drugih manj priljubljenih in trenutno manj prometnih. Za določene sedeže že trenutno plačujejo več stroškov, kot je cena karte. Zaradi tega ne vidi razlike, če bi namesto za 5 evrov, kot znašajo občasne promocijske vozovnice, dobili karto zastonj.

Povprečna cena letalske karte družbe Ryanair je v lanskem letu znašala 46 evrov, letos pa naj bi padle za 10-15%. Če se sprašujete, kako se družbi letenje izplača? Četrtino prihodkov generirajo s prodajo izdelkov in storitev med samim letom, kjer lahko rezervirate rentacar ali kupite parfum.

 

Moskva: Rja in blišč

Nogometaš Arsenala skoraj strmoglavil potniško letalo, ki sprejme več kot 400 potnikov – VIDEO

vir: theguardian.com