Razkrivamo zemljevid držav, v katere trenutno ni varno potovati!

Ob trenutnih razmerah po svetu se marsikdaj vprašamo, kam je sploh varno potovati. Dejstvo je, da so nekatere države bolj stabilne, druge manj, mi pa vam predstavljamo zemljevid svetovnih držav, ki ga je v lanskem letu objavil angleški časnik Telegraph. Tukaj si lahko na kratko pogledate seznam držav, ki predstavljajo zadržke zunanjega ministrstva proti obisku dela ali celotne države.

Nobeno presenečenje niso države v Afriki in na Bližnjem Vzhodu. Tunizija, Afghanistan, Sirija, Jemen, Libija in Mavretanija. Med manj varne sodi tudi večji del Egipta, vključno s polotokom Sinaj, na seznamu pa so tudi Kenija, Kolumbija, Indija, Iran in deli Rusije.

Ne pozabite, da se lahko razmere dnevno spreminjajo zaradi tega pred vsako potjo posebej preverite trenutne razmere na vaši destinaciji.

Aktualne podatke boste pred obiskom države najlažje našli na povezavi slovenskega Ministrstva za zunanje zadeve: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/

Ravno tako, kot ni nobena pot ne glede na destinacijo sto odstotno varna, bo veliko na varnost vplivala vaša pripravljenost in razumnost vašega početja. Velikokrat pozabimo na najosnovnejše stvari, med katere sodi tudi seznanjenost z lokalno zakonodajo obiskane države.

Se spomnite ženske, ki je dobila kazen za neočiščeno steklo? Tukaj so šokantne izjave prič.

Huda prometna nesreča se je zgodila le nekaj dni, po postavitvi ”pametnega” križišča!

vir: telegraph.com