In svetovni ženski avto leta 2017 je…

Podeljene so bile nagrade za svetovni ženski avtomobil leta v šestih segmentih, pri čemer je Hyundai Ioniq osvojil naziv Svetovni ženski avto leta 2017, ki ga je prevzel lanskemu zmagovalcu Jaguarju F-Pace.

Žirijo je sestavljalo 25 ženskih novinark iz 20ih različnih držav. Na začetku je žirija nominirala 420 avtomobilov, katerih seznam se je znižal na 60. Članice so nato glasovale s tajnim glasovanjem in dodeljevale točke vsakemu kandidatu.

Ioniq – ki je na voljo v električni, hibridni in plug-in različici je zmagal v kategoriji ”zelenih” avtomobilov. Mazda CX-5 je osvojila vrh v kategoriji družinskih avtomobilov. Ford Fiesta je dosegel zmago v razredu gospodarnosti, pred Kio in Citroënom C3.

Nagrado za najboljši SUV / Crossover leta je prejel Peugeot 3008,  medtem ko je BMW serija 5 prejela nagrado za luksuzni avtomobil, in s tem namahala Volvo S90 in Mercedes-Benz razred E.

Honda Civic Type R si je priborila naslov športnega avtomobila leta, McLaren 720S pa je žirantkam predstavljal sanjsko vozilo.

Skupni zmagovalec: Hyundai Ioniq
Družinski avto: Mazda CX-5
Gospodarni avtomobil: Ford Fiesta
Zeleni avtomobil: Hyundai Ioniq
SUV / Crossover: Peugeot 3008
Luksuzni avtomobil: BMW serija 5
Športni avto: Honda Civic Type R
Sanjski avto: McLaren 720S

Svetovni ženski avto leta 2016 je Jaguar F-Pace

Kaj pri nakupu novega avtomobila iščejo ženske?

Kok je kjut! Zakaj ženske obožujejo drugačna imena avtomobilov?