Sveti se kot zlato. – Volkswagen Golf Comfortline 1.0 TSI DSG

Novi Golf je še vedno povem ljudski. Vožnja z njim je udobna in prav tisto, kar bi od vožnje z Golfom pričakovali. Vse je na svojem mestu in za njegovim volanom se boste v trenutku počutili kot doma.

Seveda gre tudi Golf v korak s časom in s tem pridobiva vse nove tehnologije. S tem ni nič narobe, tehnologije se ne smemo ustrašiti, vendar jo moramo sprejeti, saj nam pogostokrat olajšajo ure, preživete za volanom. Prvo med vsemi nam je v oko padla barva. Kurkumino rumena deluje sveže, posebno in zanimivo je bilo opazovati ljudi, kako se jim za avtomobilom obračale glave.

Majhen a dober motor

Pod pokrovom je imel Golf litrski agregat z kar 81 kW (110 KM) moči. Pri naglem pospeševanju se mu malce pozna, da kakšna konjska sila nebi bila odveč, a za vse ostalo mu ta 1,0 bencinski turbo motor povsem ustreza. Je dovolj varčen in ponuja umirjeno in gladko vožnjo. Sedem stopenjski DSG menjalnik je seveda iz generacije v generacijo boljši in tudi tokrat ni izjem, saj deluje vrhunsko, kot vedno.

Prav tako se odlično izkaže aktivni tempomat, ki poskrbi da so poti na avtocesti še bolj enostavne. Priporočamo tudi nakup aktivnih LED žarometov, ki z dinamičnim uravnavanjem osvetlijo tudi tiste dele ceste, ki jih drugače nebi videli. Družinski oziroma ljudski golf je z dobro opremo lahko vaš za 24.993 evrov.

Sam svoj šef! – Volkswagen Golf 1.6 TDI Comfortline

Naslednik modela Plus – Volkswagen Golf Sportsvan 1.4 TSI Comfortline

Spoštovani! – Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI Comfortline