Kavalirski poslovnež s prtljažnikom. – Mercedes Benz E T 220d

To je idealno prevozno sredstvo za vse tiste, ki želite imeti velik, udoben, luksuzen nemški avtomobil ter hkrati potrebujete ogromno prostora za prevažanje emmmm, reči?

V karavanskem E-ju je prostora povsod na pretek. V prtljažniku, na zadnjih kot tudi na sprednjih sedežih. Brez naporov bo karavan petčlansko družino poleti odpeljal na Jadransko obalo, pozimi pa na smuko v francoske vršace.

Ne bom zgrešil, če zapišem, da je to največji prtljažnik med premium karavani. Čeprav menim, da se lastniki za razred E ne bodo odločili na podlagi velikosti prtljažnika, bom vseeno navedel enormne številke. V osnovi sprejme 640 litrov, z zlaganjem zadnje klopi pa se ustvari za skoraj dva kubična metra prostora. Pravi hotel pod zvezdami, če se sila.

Prtljažni prostor ponuja še nekaj uporabnih pripomočkov, kot je 12V vtičnica, električno zlaganje naslonjal, kaveljčki in mreže, ravno dno brez nakladalnega roba, pod dnom prtljažnika pa se skriva prikupna ”gajbica” za prevoz kupljenega blaga. Meni je prav prišla že v trgovini, saj vsi nimamo vedno v žepu ”50 Cent-a” za nakupovalni voziček. Če pa kovanca slučajno nimate in s polnimi rokami materiala prisopihate do prtljažnika, bo pokrov namesto vas dvignila elektrika. Kavalirsko.

Teden mode!

Razred E je mnogim kot ljubezen na prvi pogled. Opaziš ga (jo) in že te (jo) osvoji (š). Dejstvo. Mene je. Razred E, mislim. Kot tudi C in zdajšnji S. Zdi se kot da Robi ve, kako je treba vihteti ”svinčnik”. Elegantne močne linije zunanjosti se nadaljujejo v notranjost, ki je prostor v katerem bi preživel ure in ure. Klasične germanske dolgočasnosti več ni. Navadne kikle ter frizure s kito so out. Zdaj je v notranjosti pravcati Ljubljana Fashion Week. Obline, usnje, alkantara, aluminij…ter žurka fakultete FRI z dvema velikima zaslonoma, ki posredujeta informacije o vožnji ter zabavni vsebini.

Kvaliteta materialov ter končne obdelave je na zavidljivi ravni. Ergonomija je odlična, kot tudi smiselnost in enostavnost upravljanja z avtomobilom. Če ga želiš ”le” voziti je to možno s pritiskom na Start in premikom ročice v D. V kolikor pa v vozniku gori želja po uporabniški izkušnji, pa se lahko do potankosti posveti vmesniku ter raznoraznim podmenijem. Priporočam pa, da se temu povečate na mestu.

Najboljše ali nič?

Dobro poznani slogan si takšen Mercedes Benz razreda E brez obotavljanja zasluži. Sam bi malce več evrov namenil za varnostno asistenčne sisteme, saj jih Mercedes premore zvrhan koš. Dvolitrski dizelski motor povezan z 9-stopnejskim samodejnim menjalnikom povsem zadosti vozniškim potrebam. Na začetku tedna sem tarnal nad štirimi valji, vendar je zatesnjenost hrupa odlična in pospeški zelo solidni, zato linijski šestvaljnik ni manjkajoč. Le kdo pa priganja gosposke avtomobile?

In če povzamem uvod, je to idealno prevozno sredstvo za vse tiste, ki želite imeti velik, udoben, luksuzen nemški avtomobil ter hkrati potrebujete ogromen prtljažnik.

Specifikacije – Mercedes Benz E T 220d

Mere vozila: 4.933 mm x 1.852 mm x 1.475 mm
Medosna razdalja: 2.939 mm
Masa vozila: 1.780 kg
Prostornina prtljažnika: 640-1.820 l
Motor: Turbodizelski, štirivaljnik
Prostornina: 1.950 ccm
Moč: 143 kW (194 KM) pri 3.800 vrt./min
Navor: 400 Nm pri 1.600 vrt./min
Menjalnik: samodejni, 9-stopenjski
Pogon: zadnji
Največja hitrost: 211 km/h
Pospešek: 8,3 s
Poraba na testu: 6,2 l/100 km
Rezervoar: 50 l
Cena osnovnega modela: 51.960 EUR
Cena testnega modela: 82.972 EUR

Business C-class – Mercedes-Benz C 220d

Prenovljeni Mercedes-Benz razreda S

Lepota in pamet z roko v roki – Mercedes Benz CLA 220d