Opel Corsa

Zgodba o Opel Corsi traja že 32 let in v tem času se je zanjo odločilo 12,4 milijona kupcev. Visoka prodaja jo postavlja na drugo mesto po uspešnosti B segmenta hkrati pa Corsa predstavlja kar četrtino celotne Oplove prodaje.

Nova generacija modela, peta zapovrstjo, ne taktizira. Cilji Corse so jasni. Preseči dosedanje prodajne številke, kar bo glede na videno Corsi generacije E definitivno tudi uspelo. Poleg novega obraza, zadka in bočnih linij, Corsa ponuja nekaj več prostora kot njena predhodnica. Popolnoma prenovljena je armaturna plošča, kjer je mesto dobil sedempalčni zaslon na dotik s sistemom Intellilink, z možnostjo integriranja funkcij pametnih telefonov v avtomobil in uporabo aplikacij kot so BringGo, Stitcher in TuneIn.

V Corsi so na voljo še bombončki velikih avtomobilov s strelo. Kot dodatek je možno odkljukati ogrevanje sedežev in volana, za lažje parkiranje bo skrbela kamera in sistem Advanced Park Assist, ki samodejno parkira, tu je še opozorilnik za mrtvi kot, pomoč pri speljevanju v klanec, izboljšan sistem Opel Eye s sistemi Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication in Forward Collision Warning ter biksenonski žarometi. Poleg dolgega seznama dodatne opreme bo možno izbirati med štirimi paketi opreme Selection, Enjoy, Color Edition ter Cosmo.

Motorna paleta ponuja sedem različnih štirivaljnikov, ki imajo oznako Euro6. Med pomembnejše spada trivaljni litrski turbo motor s 66 kW (90 KM) in 85 kW (115 KM), s turbinskim polnilnikom je opremljen še 1,4-litrski bencinski motor z močjo 74 kW (100 KM), medtem ko je 1.4 Ecotec s 66 kW (90 KM) oziroma s 55 kW (75 KM) še del stare ponudbe. Obsežno posodobljen je tudi dizelski 1.3 CDTI z močjo 55 kW (75 KM) in 70 kW (95 KM). Litrskima “turbakoma”, najmočnejšemu bencinarju in dizlu je namenjen 6-stopenjski ročni menjalnik, ostali so opremljeni s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Novost v ponudbi sta  šeststopenjski samodejni menjalnik s hidravličnim pretvornikom navora in robotizirani Easytronic 3.0.

Osnovna Corsa bo pri nas stala 10.090 evrov, v prihodnjem letu pa bo na slovenske ceste zapeljalo 1400 primerkov.

Cenik: Opel Corsa

Opel corsa 2

Opel corsa 3

Opel corsa 4

Opel corsa 5