Šahist – Citroën C4 Cactus e-Hdi 92

Dva balona se sprehajata po Sloveniji, prvi reče: “Pazi Kaktusss!”, drugi pa odvrne: “Kje ga vidiššššš?”

Začetek je preprosto moral biti takšen, morda zaradi tega, ker sem še vedno prevelik otrok, da bi že na začetku povedal kaj resnega, po drugi strani pa tudi zaradi tega, ker premalo vadim pisanje premega govora. Kakorkoli, vrnimo se na Cactus.

Zagotavljam vam, da težko najdete bolj poseben avtomobil. Poglejte ga, a ni lep? Vmesnega odgovora kot da ali ne pri tem vprašanju zagotovo ni. Če imate kaj domišljije boste nad njim navdušeni takoj ko ga vidite, v nasprotnem primeru pa ga boste takoj prezrli. V tem primeru ste verjetno eden izmed tistih, ki radi igrajo šah in ob klepetu na kavi z vašim kolegom redko spregovorite kaj drugega kot B2 na B3.

Res je, rdeče črna ni najboljša barvna kombinacija, ki jo premore, je še mnogo drugih, boljših, bolj pustolovskih in bolj posebnih barvnih kombinacij. Vzemite si čas in se poigrajte s spletnim konfiguratorjem. Vaša domišljija je tista, ki naredi ta avto nekaj posebnega.

Če ste eden izmed tistih, ki radi sedijo doma na udobnem fotelju se boste za volanom počutili kot doma. Dobesedno, fotelji so točno takšni kot v vaši dnevni sobi in z njimi se spremeni vaš način vožnje. Tako fino in lahkotno kaktus polzi po cesti, da kar pozabite da je robotiziran menjalnik prepočasen. V bistvu ni, če bi bil hitrejši nebi pristajal ambientu, in če vam ambient ni všeč, potem ne sedite v pravem avtomobilu.

Cactus je za tiste, ki so po duši malenkost flegmatični, ki jim je vseeno če jih bo sosed prehitel na ovinkasti cesti, ko se mu bo mudilo na šahovski turnir. Cactus bo spreobrnil tudi tiste, ki imajo zgolj iskrico flegmatičnosti v sebi, če mu bodo le dali priložnost. Pravzaprav je edina resna ovira, da vas odvrne osrednja konzola. Gumbe smo ljudje izumili z enim namenom, zaslone pa z drugim.