Znamka Volkswagen odpira novo poglavje mobilnosti, saj predstavlja svoje prvo serijsko vozilo, ki ga poganja izključno elektromotor: novi e-up!. Ta štirisedežni model, ki vozi skoraj neslišno, se je javnosti prvič predstavil na letni konferenci za medije in investitorje v Wolfsburgu. Novi e-up! prepriča z akcijskim radijem, ki znaša do 150 km, in s svojo uporabnostjo za vsakodnevne vožnje.

Skoraj neslišno ga poganja elektromotor z močjo 60 kW – brez motečih prekinitev pogonske moči pri prestavljanju ali hrupa motorja. Trajna moč motorja znaša 40 kW, največji navor 210 Nm pa je na voljo že takoj ob zagonu motorja. Novi e-up! pospeši od 0 do 100 km/h v 14 sekundah in doseže največjo hitrost 135 km/h. Kapaciteta litij-ionske baterije, ki je vgrajena na dnu vozila, znaša 18,7 kWh. S polno baterijo lahko 1.185 kg težko vozilo prevozi do 150 km (skladno z novim evropskim voznim ciklusom).

Jeseni se bo e-up! predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, takoj po tem se bo začelo zbiranje naročil.