Novi Golf niza zmago za zmago: mednarodna strokovna žirija je danes prodajno uspešni model iz Wolfsburga razglasila za “svetovni avto leta 2013”. To cenjeno priznanje so podelili v okviru mednarodnega avtomobilskega salona v New Yorku. Nagrada “World Car of the Year” je še eno v nizu priznanj, ki jih je doslej že prejel Golf.

Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, je povedal: “Vsi pri Volkswagnu smo zelo veseli, da je Golf postal “svetovni avto leta”. To vnovično priznanje potrjuje, da Golf tudi v svetovnem merilu je in ostaja razred zase. Ta avto vedno znova postavlja nova merila, nenazadnje tudi na področju učinkovitosti in prijaznosti do okolja. Tako bo Golf že kmalu prišel na trg kot plug-in hibrid in tudi z izključno električnim pogonom.”

Golf je že več kot 30 let stalnica na cestah povsod po svetu. Njegova sedma generacija je z današnjo nagrado osvojila že 17. priznanje, odkar je prišla na trg v novembru 2012. Žirija je svojo odločitev utemeljila z naslednjimi besedami: “Golf je ravno prav velik – je prostoren, praktičen in udoben. Odlikujejo ga svež, napreden dizajn, nova paleta motorjev in impresiven seznam serijske in dodatne opreme ter varnostnih sistemov. Če obstaja avto za vsakogar, je to zagotovo Golf.”