Državni inštitut za industrijsko lastnino (INPI) je objavil seznam dobitnikov priznanj in je vnovič imenoval PSA Peugeot Citroën za prvega predlagatelja patentov s 1348 patenti, objavljenimi v Franciji v letu 2012.

Zgodnje uvajanje in sposobnost uvajanja novosti sta ključa do odgovora na pričakovanja naših današnjih in jutrišnjih kupcev. Novi predloženi patenti sodijo v sklop stalnega uvajanja novosti, za ponudbo vedno bolj okolju prizanesljivih in varnih vozil z vgrajeno
elektroniko in možnostmi komunikacijskih povezav.

– Tako bo nova modularna platforma EMP2 (Efficient Modular Platform 2), za katero je bilo vloženih 116 patentov, že v letu 2013 prispevala učinkovite rešitve glede modularnosti, kompaktnosti, opreme in zmanjšanja emisij CO 2.


– Tehnologija popolnega hibrida bencina in stisnjenega zraka “Hybrid Air”, ki pomeni ključno etapo proti vozilu 2 l/100 km, je bila predmet več kot 80 patentov, ki jih je vložila skupina PSA.

citroen-c3-hybrid-air_02_752x600

– PSA Peugeot Citroën, vodilni evropski proizvajalec na področju emisij CO 2 v letu 2012, s povprečjem 122,5 g/km, presega nove etape pri zmanjšanju emisij, zlasti pri dizelskih motorjih, zahvaljujoč popolnoma novi kombinaciji dveh tehnologij – Blue HDi (SCR Selective Catalytic Reduction) in filtra trdnih delcev (FAP), za sočasno predelavo dušikovih oksidov (NOx) in trdnih delcev.

Druga področja inovacij za skupino PSA:

– Možnosti komunikacijskih povezav (multimedijska oprema, omrežja, možnosti priklopa, elektronika, uporabniški vmesniki).

– Inovacije, ki zadevajo udobje in dizajn vozil, tako zunanji kot notranji, ki odražajo vzpon vozil znamk Peugeot in Citroën v ponudbi: arhitekturna zgradba zložljive strehe, mehke ali prosojne, notranja razporeditev odlagalnih prostorov, udobje sedežev, naslonjal, vzglavnikov, optični blok, klimatska naprava in ogrevanje potniškega prostora.

“PSA Peugeot Citroën je že 6. leto zapovrstjo imenovan za prvega predlagatelja patentov v Franciji. To vnovično prvo mesto za letošnje leto dokazuje sposobnost skupine PSA za stalno uvajanje novosti, kot odziv na bodoče navade kupcev. Ta dosežek je tudi rezultat dela vseh 16.000 sodelavcev oddelka za raziskave in razvoj pri PSA Peugeot Citroën, ki jih vodi skupna strast: strast izumljanja jutrišnjega vozila,” je izjavil Jean-Marc Finot, direktor oddelka za raziskave, inovacije in napredne tehnologije.