Po premieri v kabrioletu Opel Cascadi je sedaj motor 1.6 SIDI Turbo z največjo močjo 125 kW zasedel vrh ponudbe bencinskih motorjev Zafire Tourer.  Med prepoznavnosti motorja sodi izjemna prožnost motorja z veliko zalogo navora že pri najmanjših hitrostih vrtenja motorja. Največji navor je tako na voljo že pri 1650 vrtljajev na minuto, s čemer je zagotovljen izjemen in tekoč pospešek. Novi motor 1.6 SIDI Turbo v Zafiri Tourer je zasnovan za zagotavljanje vrhunske rafiniranosti s posebej omejenimi tresljaji in hrupnostjo. Ob tem so vrednosti porabe in izpusta CO2 med najboljšimi v segmentu. S pomočjo številnih najsodobnejših tehnologij, med katere sodi tudi Oplov sistem Start/Stop porabi Zafira Tourer le 6,6 litra bencina na 100 km (kombinirano) in izpusti v ozračje le 154 g CO2/km.

Nova generacija motorja 1.6 SIDI Turbo je v Zafiri Tourer vgrajena skupaj z ročnimi in samodejnimi šeststopenjskimi menjalniki nove generacije. Menjalniki delujejo izjemno tekoče in zadovoljujejo najbolj zahtevna merila segmenta. Namenili so jim namreč številne rešitve za izboljšavo mehanizma prestavljanja, s skrajšanimi hodi in učinkovitejšo transmisijo. Novi šeststopenjski samodejni menjalnik z izjemno omejenim trenjem ima poleg ostalega tudi funkcijo Activ Select za ročno prestavljanje in bolj dinamično vožnjo.

Izhodiščna cena Zafire Tourer 1.6 SIDI Turbo znaša 25.440 evrov. Za različico s samodejnim šeststopenjskim menjalnikom je potrebno odšteti 26.490 evrov (priporočena maloprodajna cena v Sloveniji). Avtomobil je že mogoče naročiti, prve dobave pa bodo stekle še pred poletjem.