PORSCHE 911 GT2 in Sport Maxx Race 

Dunlopove visokozmogljive pnevmatike Sport Maxx Race so bile izbrane za novi Porsche 911 GT3. Sport Maxx Race je prva pnevmatika, ki jo je za svoj novi 911 GT3 odobril Porsche, to pa zaradi njenih uravnoteženih voznih lastnosti in športne zmogljivosti na visoki ravni.

Andreas Preuninger, projektni direktor vozil GT v podjetju Porsche AG, je povedal: “Že od samega začetka smo bili prepričani, da se bo pnevmatika Dunlop Sport Maxx Race na našem GT3 dobro obnesla, saj je njen oprijem na izjemno visoki ravni. Prav zaradi teh pnevmatik smo uspeli izboljšati zmanjševanje hitrosti pri zaviranju in dosegli optimalen prenos prečnih sil. Pnevmatike odlikuje tudi zanesljiva odzivnost pri krmiljenju in velika smerna stabilnost. Teste smo opravili tudi na dirkalni stezi Nürburgring Nordschleife na različnih asfaltnih površinah, v različno ostrih zavojih in pri različnih kompresijah – pnevmatika Sport Maxx Race je s svojimi zanesljivimi lastnostmi potrdila, da se bo na 911 GT3 odlično obnesla.

RENAULT CLIO RS 200 EDC in Sport Maxx RT 

V Renaultu so za svoj novi Clio RS 200 EDC izbrali nedavno lansirane Dunlopove pnevmatike Sport Maxx RT. Dunlop jih bo dobavljal v razširjeni dimenziji 205/40R18 86Y XL. 


Pnevmatika Sport Maxx RT, posebej namenjena ljubiteljem drzne vožnje, izpolnjuje potrebe najbolj vnetih športnih voznikov, ki uživajo v občutku, da obvladujejo veliko moč, in sanjajo o tem, da bi na kakšni prestižni svetovni dirki dosegli najboljši startni položaj. Pnevmatiko odlikuje Dunlopova dirkalna tehnologija s 125-letno tradicijo, rojena in vzgojena na dirkalnih stezah, kot so Le Mans, Nurburgring in Silverstone. Osnova vseh Dunlopovih pnevmatik za cestno vožnjo je dirkalna tehnologija, naj gre za zmes ali za milijone ur izkušenj, ki so jih njihovi inženirji pridobili na dirkalnih stezah.