Obsežna prenova Opel Insignie prinaša posodobljen zunanji videz, varčnejšo motorno paleto in novo armaturno ploščo. Hišni zastavonoša ima sedaj širšo kromirano masko, tanjšo prečko z logotipom, nadgrajene žaromete in nov odbijač z večjo režo za zajem zraka. Bočna linija je malenkost spremenjena zaradi integriranega zadnjega spojlerja. Na zadku je nov še odbijač, letvica z logotipom in LED luči. Celoten dizajn daje vtis nižjega in širšega vozila.

V notranjosti je konkretno preobrazbo doživela armaturna plošča. Nepregledne gumbe je nadomestil osrednji zaslon. Opcijsko je na voljo 8-palčni zaslon na dotik. Izbrani so boljši, kakovostnejši materiali. Na novo je zasnovan volanski obroč, kot tudi multifunkcijske tipke.

Pri novi Opel Insignii je mogoče izbirati med motorji treh goriv, bencina, plinskega olja in LPG (utekočinjen naftni plin), z največjimi močmi od 81 kW/110 KM do 239 kW/325 KM. Najvarčnejša Insignia naj bi, z 2,0-litrskim dizelskim motorjem s 88 kW/120 KM moči, porabila le 3,7 litra goriva na 100 kilometrov. Dobro alternativo pa predstavlja Opel Insignia 1.4 LPG z močjo motorja 103 kW/140 KM in največjim navorom 200 Nm. Ta se lahko pohvali s kombinirano porabo goriva 7,6 l/100 km  in izpustom CO2 124 g/km.

Vozilo bo podrobneje predstavljeno septembra na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu.