Audi je v Nemčiji že predstavil tretji model serije A3. Z limuzino želi Ingolstadtski proizvajalec avtomobilov prodreti v segment premium kompaktnih limuzin.

Vozilo v dolžino meri 4,46 metra. Oblika je izpeljana iz družine modelov A3, na novo sta oblikovana C-stebriček in zadek. Spredaj je nameščen odbijač z velikimi režami za zajem zraka. Mrežasta maska je klasično audijevska. Boki so poudarjeni s tornado linijami. Vsi žarometi so opcijsko na voljo z LED tehnologijo.

Notranjost je poznana. Sredinska konzola je nagnjena proti vozniku. Na vrhu se nahaja osrednji informacijsko-zabavni zaslon, ki se praktično popravi. Na sredini so velike, okrogle prezračevalne šobe, dodelane z okrasnimi elementi. Na elegantni čelni plošči pa se nahaja klimatska naprava. Sprednja sedeža nudita veliko mero prilagodljivosti in udobja. Potniki na zadnji klopi bodo imeli dovolj prosotra za kolena in glavo. 425-litrski prtljažni prostor pa je mogoče razširiti z zlaganjem zadnjih sedežev.

Audi A3 limuzina je na voljo z koncernskimi bencinskimi in dizelskimi agregati. Za prenos moči skrbi ročni ali samodejni S tronic menjalnik. Moč se prenaša na sprednji kolesni par, za doplačilo je možno naročiti pogon Quattro.

Kmalu se bo “navadni”, pridružila še športna, različica Audi S3 Sedan. To poganja 2.0 TFSI agregat z močjo 221 kW/300 KM in 380 Nm navora. Pospešek od 0 do 100 km/h s šeststopenjskim S-tronic menjalnikom traja le 4,9 sekunde. Končna hitrost je omejena na 250 km/h. Turbo štirivaljnik pa porabi v povprečju 6,9 litra goriva na 100 km.

Osnovna cena za limuzino A3 1,4 TFSI je v Nemčiji 25.500 evrov.