Aston Martin je za letošnje poletje pripravil poslastico zgoraj brez. Na osnovi modela Vanquish je naredil zapeljivega kabrioleta s klasično platneno streho, Vanquish Volante.

Poganja ga 6,0-litrski motor V12, ki proizvede 421 kW (565 KM) in 620 Nm navora. Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 4,2 sekunde, merilnik hitrosti se ustavi pri 294 km/h. Avtomobil tehta 1844 kg, kar je 105 kg več kot Vanquish kupe in 34 kg manj kot predhodnik, DBS Volante.

Streha je sestavljena iz treh plasti in za odpiranje potrebuje 14 sekund. Vzmetenje in blažilniki so prilagojeni na težo kabrioleta. Vzmetenje je nastavljeno mehkeje kot pri kupejevskem bratu. Prilagodljivi blažilniki s tremi stopnjami so del osnovne opreme, pri čemer načini normal, sport in track spreminjajo tudi delovanje elektronskega sistema stabilnosti in odzivnost stopalke za plin.

V notranjosti Volante razvaja s prešitimi usnjenimi sedeži in steklenimi stikali za upravljanje. Kabriolet je postal bolj praktičen in primeren za vsakdajo uporabo. Med drugim je zrasel tudi prtljažnik, ki sprejme 279 litrov prtljage.

Aston Martin Vanquish Volante vas bo olajšal za najmanj 265.000 evrov. Naročila že sprejemajo.