Ford je danes izdelal dostavnik Transit z zaporedno številko 7.000.000. To priljubljeno gospodarsko vozilo so v Evropi uvedli leta 1965, zdaj pa bodo prodajo razširili na 118 trgov na šestih celinah. Če bi vseh sedem milijonov izdelanih Transitov parkirali drugega za drugim, bi segali od Londona do Sydneyja v Avstraliji in nazaj.

Pomemben mejnik so proslavili z uradnim odprtjem novega proizvodnega obrata za izdelavo Transita v Nančangu na Kitajskem, udeležil pa se ga je tudi Fordov predsednik in izvršni direktor Alan Mulally. Fordov strateški partner, podjetje Jiangling Motors Corp (JMC), je v tovarno Jiangling Xiaolan vložilo 300 milijonov dolarjev, v njej pa bodo izdelovali vozila znamk JMC in Ford za rastoči kitajski trg.

Proizvajati so ga začeli v letu, ko se je prvi človek sprehodil po vesolju, s svojo praktičnostjo pa je med gospodarskim razcvetom v Evropi takoj pritegnil veliko uporabnikov. Od takrat je Ford razvil pestro paleto karoserijskih izvedb in različic – od furgona do prekucnika in bivalnika, nekaj posebnega pa je bil zagotovo superkombi, ki ga je poganjal motor Cosworth V8.

Transit je v razredu gospodarskih vozil uvedel tudi številne tehnološke inovacije, ki so izboljšale zmogljivost, udobje in varnost, na primer stranska vrata za natovarjanje, halogenske žaromete in radialne pnevmatike ter dizelske motorje z direktnim vbrizgavanjem, varnostne ključavnice in standardni zavorni sistem ABS.

Z novimi obrati v Nančangu na Kitajskem in Hai Duongu v Vietnamu so leta 1997 Transitovo proizvodnjo prvič razširili izven Evrope. Nova tovarna Jiangling Xiaolan bo več kot podvojila JMC-jevo letno kapaciteto proizvodnje gospodarskih vozil, saj bodo namesto 245.000 izdelali kar 545.000 vozil. Globalna razširitev Transitove proizvodnje in prodaje bo naredila pomemben korak tudi sredi leta 2014, ko bo povsem novi Transit prvič na voljo v Severni Ameriki. Severnoameriške Transite bodo izdelovali v Kansas Cityju v zvezni državi Misuri.

Ford načrtuje, da bo do leta 2016 vsako leto prodal več kot 400.000 enotonskih in dvotonskih Transitov – eno vozilo bodo prodali vsakih 80 sekund.