Avtomobilski šport, ki ga ima Citroën v svojih genih, ima številne izrazne oblike. Znamka, ki je več kot 20 let nadvladovala cestne preizkušnje na vseh štirih koncih sveta, se z letom 2014 podaja na naskok na tekmovalne steze svetovnega prvenstva FIA za osebna vozila (FIA WTCC). Šlo bo za nov izziv za Citroën Racing, pa tudi za Sébastiena Loeba, ki bo  vozil enega od sodelujočih vozil. 

Potem kot je Citroën na pariškem avtomobilskem salonu omenil, da preučuje  možnost vključitve v FIA WTCC, danes potrjuje svoj prihod v to disciplino z letom 2014. Citroën, ki je nosilec petih svetovnih pokalov Rallye-Raid in osmih naslovov svetovnega prvaka v rallyju, se torej prvikrat vključuje v mednarodno prvenstvo na tekmovalnih stezah. Ta močni signal poudarja pomembnost avtomobilskega športa, ki je tehnološki laboratorij za znamko Citroën, in voljo po nadaljevanju izrednega odnosa med  Citroënom in Sébastienom Loebom s skupnim vstopom v nov izziv.

Citroën Racing bo sodeloval v vsej sezoni FIA WTCC 2014. Ime prvega voznika je seveda znano: po osvojenih devetih naslovih svetovnega prvaka v rallyju s Xsaro, C4 in DS3 WRC Sébastien Loeb ne skriva svojega navdušenja ob zamisli, da se bo s svojo najljubšo ekipo soočil s tem izzivom: « V prvi vrsti sem srečen ob tej potrditvi, zdi se kot sanje, ko si rečemo, da bomo skupaj pisali novo poglavje naše zgodovine. Komaj čakam, da sedem za volan in da se kolesa zavrtijo, da začnemo preskuse. Letošnje prehodno leto sem izkoristil za nove izkušnje in za izboljšanje spretnosti na tekmovalni stezi. Ne domišljam si, da bi kar takoj zmagal, imam pa trden namen, da nekega dne to dosežem. »