Križanec premium vrst, Mrecedes GLA, je četrto vozilo, zasnovano na Mercedesovi platformi MFA. Vozne lastnosti in obliko si deli z razredi A, B in CLA. Pri oblikovanju je sodeloval tudi slovenski mojster linij Robert Lešnik.

Terenec se postavlja ob bok nemškim rivalom. BMW X1 in Audi Q3. Kupce si bo delil tudi z modelom Range Rover Evoque. GLA v dolžino meri 4,4 m, širok je 1,8 m in širok 1,49 m. Od razreda A je daljši za 125 mm in si z njim deli medosno razdaljo 2699 mm. Prtljažni prostor v osnovi ponuja 421 litrov prostora. Ob zloženih sedežih se prostornina poveča na spodobnih 836 litrov.

Motorna paleta bo sestavljena iz štirivaljnih bencinskih in dizelskih agregatov v kombinaciji s sprednjim ali štirikolesnim pogonom. Za prenos bosta skrbela šeststopenjski ročni menjalnik in sedemstopenjski samodejni menjalnik. GLA je lahko pohvali z nizkim koeficientom zračnega upora, ki znaša le 0,29. Rezultat je poraba goriva, ki znaša 4,3 litra na 100 prevoženih kilometrov pri modelu GLA 200 CDI.

Prodaja modela GLA bo v Sloveniji stekla v začetku leta 2014.