Ford Focus, lanski najbolje prodajani model na svetu, je ohranil svoje mesto tudi v prvem četrtletju 2013, ko se je število novo registriranih Focusov povečalo za 18 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2012.

Na osnovi analize najnovejših Polkovih podatkov o številu registracij je bilo v četrtletju, ki se končalo 31. marca, po vsem svetu registriranih 288.724 Fordov Focus.

Focusov položaj najbolje prodajanega osebnega vozila je utrdilo veliko povpraševanje na ključnih trgih, na primer v Veliki Britaniji, Braziliji in na Kitajskem. V Veliki Britaniji je bilo v tem četrtletju registriranih 25.081 vozil. V Braziliji je število znašalo 7.227 vozil, kar pomeni 18‑odstotno rast. Na Kitajskem, kjer je bilo v prvem četrtletju 2013 registriranih 104.065 vozil Focus, to v primerjavi s prvim četrtletjem 2012 pomeni 153-odstotno povečanje.

Da bi zadostili rastočemu povpraševanju strank po Focusu, so pri Fordu povečali zmogljivost proizvodnje. Julija je kot zadnja začela z globalno proizvodnjo vozil Focus tudi tovarna v mestu Pacheco v Argentini. Focusa zdaj izdelujejo v devetih tovarnah na štirih celinah. Tovarne v Nemčiji, ZDA, Rusiji, na Kitajskem, na Tajskem, v Vietnamu, na Tajvanu in v Argentini imajo skupno zmogljivost več kot 1,5 milijona vozil Focus na leto s hitrostjo več kot dve vozili na minuto.