Opel je leta 2009 doživel preporod. Glavni krivec zanj je bilo lanisiranje modela Insignia. Vozilo z mnogimi priznanji in nagradami, se je prodalo v več kot 600.000 primerkih po vsem svetu, zato sedaj novinko čaka zahtevna naloga, da bo ta položaj tudi obdržala.

Prenovljena Oplova Insignia se ponaša z novo obliko sprednjega in zadnjega dela. Spremenjeni so tako sprednji kot zadnji žarometi, dodano je nekaj kromiranih elementov, prenovljena je kolekcija litih platišč in paleta barvnih lakov.

Večjo spremembo gre zaznati v potniški kabini, kjer nas pozdravi nov volanski obroč ter enostavnejša sredinska konzola. Slednja je bila deležna čistile akcije, saj se po novem na sredini nahaja velik 8-palčni zaslon na dotik s sistemom IntelliLink. Sistem lahko opravljamo z glasom, preko zaslona na dotik, s tipkami na volanu ter z drsnikom, ki je nameščen na sredinski konzoli. V Insignii se bo v prihodnje tudi dobro sedelo, saj je lahko vozilo dodatno opremljeno z ergonomskimi sedeži.

Po tehnični plati Insignia ostaja nespremenjena. Inženirji so se posvetili izboljšanju podvozja Flexride, zmanjšanju hrupa v notranjosti ter posledično zvišali udobje limuzine.opel insignia 10

Motorno paleto sestavljajo štiri bencinske in štiri dizelske motorne različice z razponom moči od 81 do 239 kW. Najmočnejši bencinski motor s 325 »konjiči« je rezerviran za različico OPC, medtem ko se med bencinskimi agregati prvič pojavljata 1,4-litrski turbo s 103 kW (140 KM) in 1,6-litrski turbo SIDI s 125 kW (170 KM). Pri ponudbi dizlov za osnovo skrbi dvolitrski CDTi motor. Na voljo je z 88, 103, 120 in 140 kW moči. V tem trenutku pri Oplu najbolj stavijo na 88 kW različico, ki na kilometer vožnje ustvari le 99 gramov CO2 in v povprečju porabi le 3,7 litra na 100 km.

Novost v ponudbi Insignij je nova različica Country Tourer, ki je ponaša z robustnim zunanjim izgledom, štirikolesnim pogonom in nekaterimi terenskimi dodatki. Kupci lahko izbirate med dvema dizelskima agregatoma z močema 120 in 140 kW ter bencinskim s 184 kW moči.

Paketi opreme Insignie ostajajo nespremenjeni: Edition, Active in Cosmo. Cena osnovne Insignije se začne pri 23.350 evrov.  Različica Cross Country vas bo stala vsaj 34.700 evrov, medtem ko adrenalinsko naravnana Insignija OPC stane od 49.220 evrov dalje. Razlika med štiri in petvratno izvedbo znaša 200 evrov, natanko 1200 evrov pa bo potrebno doplačati za podaljšani Sports Tourer.

Podroben cenik s tehničnimi podatki najdete na priloženi povezavi:

Cenik Opel Insignia