V petek 18. oktobra je v Summit centru potekala slovesna prireditev ob praznovanju pomembne obletnice, ko skupina Summit Slovenija praznuje že 20. obletnico uspešnega delovanja.

Skupino Summit Slovenija danes sestavljajo podjetja Summit motors Ljubljana, Summit Leasing Slovenija in Summit avto.

Summit motors Ljubljana je uvoznik in distributer vozil in nadomestnih delov znamke Ford za Slovenijo.

V letu 1999 se je pričela širitev dejavnosti, ko je bilo ustanovljeno podjetje Summit Leasing Slovenija, ki se ukvarja s financiranjem. Danes je vodilno na področju financiranja osebnih in lahkih komercialnih vozil v Sloveniji.

V letu 2002 je bilo ustanovljeno podjetje Summit avto, ki je prevzelo uvozništvo in distribucijo za blagovni znamki Land Rover in Jaguar ter maloprodajo in servisiranje vozil Volvo. Pozneje se je na Summit avto prenesla tudi maloprodaja in servisiranje vozil Ford.

sumit2

Summit avto velja za enega največjih in najmodernejših avtomobilskih prodajno-servisnih centrov v Sloveniji, kjer opravljajo vse povezano z nakupom, vzdrževanjem, servisiranjem, registracijo in zavarovanjem novega ali rabljenega vozila.  V Fordovem centru za poslovne uporabnike zagotavljajo celovite poslovne rešitve za poslovne partnerje.

Vodilna japonska multinacionalka Sumitomo Corporation Group, ki je leta 1993 vstopila na slovenski trg, je dandanes prisotna v 65 državah sveta in zaposluje skoraj 74.000 ljudi po vsem svetu.

Cilj Sumitomo Corporation Group je biti globalno podjetje, ki pri ukvarjanju s spremembami vedno ohrani korak prednosti, ustvarja novo vrednost in deluje v dobrobit družbe. Sumitomo ima štiristo letno tradicijo, leta 2019 pa bo korporacija praznovala svojo 100. obletnico delovanja. Smernice, ki jih je zapisal ustanovitelj, ostajajo filozofski temelj Sumitomovega poslovanja še danes.

Podjetje je svojo pot začelo kot prečiščevalec bakra, v skladu z zahtevami časa pa je Sumitomo razširil svoje poslovanje na številna druga področja. Zato je danes Sumitomo Corporation Group vpleten v raznovrstne dejavnosti, po vsem svetu.

Dobrodelna in družbena odgvornost: V zadnjih letih skupina Summit Slovenija, predvsem pa družba Summit motors Ljubljana sredstva, namenjena darilom za poslovne partnerje in družbenike, pokloni v dobrodelne namene. Tako so letos skupaj vse tri družbe donirale znesek v skupni vrednosti 7.200 €, ki jih namenjajo izbranim 20 otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Zgodbe, ki nas dnevno spremljajo nas vedno znova pretresajo, zato velika mera požrtvovalnosti prostovoljcev Zveze prijateljev Mladine Slovenije Ljubljana Moste-Polje, ki se že 60 let ukvarjajo s perečimi problemi vsak dan, navdajajo z optimizmom.

Simbolni ček je iz rok predsednika Sumit skupine Slovenija, g. Terumoto Yamagata prevzela ga. Anita Ogulin, ki velja za dobrega angela številnim ljudem v stiski.

sumit3

Več od dogodku v rubriki Life style.

Več podatkov o podjetju pa tudi na:

http://www.sumitomocorp.co.jp/english/company/