Družba DARS je objavila seznam izmerjenih vozil, ki bodo od vključno nedelje, 1. decembra, sodila v novi cestninski razred 2B.

V cestninski razred 2B so uvrščena dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo 1,30 metra ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov, s priklopnim vozilom ali brez njega. Za letno vinjeto za vozila, ki so razvrščena v cestninski razred 2B, bo treba odšteti 220 evrov, za mesečno 80 evrov in tedensko 40 evrov.Seznam vozil teh vozil je objavljen na priloženi povezavi:

SEZNAM IZMERJENIH VOZIL

Pri DARSu pravijo da so pojasnila zapisana pod seznamom, ki se bo po potrebi sproti dopolnjeval. Sicer pa v družbi DARS d.d. trenutno na območju avtocestne baze v Ljubljani (Grič 54 – izvoz Brdo, kjer je tudi naš Cestninski u porabniški center) – še vedno opravljajo meritve vozil z ustrezno certificirano merilno napravo. Vsak uporabnik avtoceste lahko sicer preveri višino svojega vozila z metrom, če na ta način izmeri mejne vrednosti okrog 1,30 m, pa je višino potrebno izmeriti natančno, kar samo z metrom ni možno.