Lansiranje BMW serije 2 Coupé zaseda prvo mesto v premium segmentu kompaktnih vozil. Številka 2 označuje vrhunski športni čut, črka M pa se nanaša na atraktivne dodatke za še bolj intenzivno dinamično vozniško izkušnjo. BMW M Performance dodatki razviti za vse izvedbe BMW serije 2 Coupé in na voljo ob lansiranju v mesecu marcu 2014.

Komponente na področju prenosa moči, vzmetenja, aerodinamike in kabine so bile razvite v tesnem sodelovanju z BMW M GmbH in občutno povečajo vozno dinamiko in hkrati poudarijo atletski izgled in športno vzdušje v notranjosti pri novem dvovratnem modelu. Izbrani izdelki formirajo del originalnega poprodajnega programa »Original BMW Parts« Vozniku BMW serije 2 Coupé omogočajo dodati kanček individualnosti in navdušenja nad dirkanjem.

»BMW M Performance Power Kit«, paket za povečanje moči, na voljo za BMW 220d Coupé ustvarja perfektne štartne pogoje s povečanjem moči štiri-valjnega dizelskega motorja za 12 kW/16 KM na 147 kW/200 KM in navora za 40 Nm na 420 Nm. Izboljšano pospeševanje nima nobenega vpliva na porabo goriva in izpust emisij izpušnih plinov. BMW M Performance izpušni sistem je na voljo za BMW M235i Coupé  in zmanjša pritisk izpušnih plinov za ustvarjanje navdušujočega, športnega zvoka. Dodatno pa sta na voljo BMW M Performance zaključka izpušnih cevi v karbonu in kromu. Oba sta na voljo z M logotipom.

BMW MPP F22

Poudarek pri izboljšavi voznih lastnosti si zasluži BMW M Performance diferencial z omejenim zdrsom na voljo za BMW M235i Coupé. Ko pa je funkcija za dinamični nadzor stabilnosti (DSC) izklopljena mehanski diferencial z omejenim zdrsom prerazporeja  navor na zadnji osi, kar zagotavlja najbolj optimalen oprijem. Sistem zmanjšuje zdrse, ki se v zavojih dogajajo na pogonskih kolesih. Na kolesu, ki ima v tistem trenutku manj oprijema s podlago, prerazporeja moč na kolesa z več oprijema.

Dodatki, na voljo za vse izvedbe modela, vključujejo BMW M Performance športno vzmetenje z znižanjem vozila za 20 milimetrov, kot tudi posebne amortizerje in skrajšane vzmeti v rdeči barvi in še posebno lahek, visoko zmogljiv BMW M Performance zavorni sistem z zavornimi čeljustmi v rdeči, rumeni ali oranžni barvi. 19-palčna kovana BMW M Performance lahka aluminijasta platišča so na voljo v dveh verzijah.

BMW MPP F22

Zunanje komponente ustvarjene za optimiziranje aerodinamičnih lastnosti so bile razvite s karakteristično »M« preciznostjo. Kot dodatek M športnemu paketu na voljo že v osnovi in v povezavi z M Performance zadnjim usmerjevalnikom zraka v karbonu je BMW M Performance aerodinamični paket na voljo za sprednji del, ki je bil posebej prilagojen za ta model. Kombinacija zajemalnikov zraka spredaj in zadaj zagotavljajo idealno aerodinamično ravnotežje in je lahko še dodatno podkrepljeno z vstavkom difuzorja v zadnjem delu in dodatki za stranske pragove. Ostali individualni poudarki zunanjega izgleda BMW serije 2 Coupé so lahko dodani kot črne dekorativne rešetke za BMW ledvičke, karbonski pokrovi zunanjih ogledal, folije za stranske pragove z M Performance napisom in BMW M Performance črte v dveh barvnih različicah.

Dirkaško navdahnjen ambient v kabini je ustvarjen z BMW M Performance športnim volanskim obročem v alkantara/karbon zaključku z rdečim sredinskim elementom – z dirkalnim »Race Display« zaslonom v poziciji 12:00, prestavno ročico in ročno zavoro v karbonu z manšeto iz alkantare. Karbonski zaključek je pravtako na voljo za prestavno ročico za avtomatski menjalnik. Ostali dodatki za visoko športno in individualno oblikovano notranjost vključujejo notranje črte v karbonu in alkantari, pedalke iz nerjavečega jekla in oporo za nogo v ustreznem stilu.

BMW F22

BMW MPP F22