Meščan evropskih korenin z drugo generacijo uvaža v najmanjši segment novo raven sloga, prostornosti in moderne tehnike.

Novi i10 je od svojega predhodnika daljši za 80 mm (3.665 mm), širši za 65 mm in nižji za 50 mm. Zraslo je tudi medosje, ki sedaj meri 2.385 mm. Osnovna kapaciteta prtljažnika v osnovi meri zajetnih 252 litrov in je povečljiv na 1.046 litrov.

V potniški kabini so uporabljeni boljši materiali kot pri predhodniku, več pa je tudi prostora za voznika in sopotnike. I10 se ponaša z mnogo odlagalnimi površinami, pri čemer velja izpostaviti, da je v vseh vratih možno odložiti plastenke s pijačo.Cenik Hyundai i10

Motorno paleto zastopajo bencinsko gnani motorji. Vstopno ponudbo predstavlja 1,0-litrski trivaljni motor z močjo 48 kW (66 KM). Slednji bo kmalu na voljo še v BiFuel različici na utekočinjen plin (LPG). Najmočnejši v ponudbi je 1,25-litrski motor z močjo 64 kW (87 KM). Za prenos moči sta na voljo 5-stopenjski ročni in 4-stopenjski samodejni menjalnik.

Nivoji opreme so trije. Osnovni Life ponuja 6 zračnih blazin, ABS, ESP, centralno zaklepanje, klimatsko napravo, električni servo volan, potovalni računalnik … Srednji nivo opreme je Comfort, ki nudi še električni pomik stekel spredaj in zadaj, samodejno zaklepanje vozila med vožnjo, bluetooth, LED dnevne luči, električno pomični in ogrevani zunanji ogledali … Najvišji nivo opreme Style, poleg vsega naštetega, kupcu prinaša samodejno klimatsko napravo, usnjen volanski obroč, ogrevan volanski obroč in prednja sedeža, parkirne senzorje zadaj, 14-palčna aluminijasta platišča.

Osnovi model i10, z litrskim motorjem in opremo Life, stane 8.990 evrov. Za najbolje opremljenega i10 z 1,25-litrskim motorjem bo potrebno odšteti 11.740 evrov. Ob nakupu i10 prejmete še 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov, 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila.

Tehnični podatki i10