Letošnjo pomlad bo BMW širil svojo ponudbo motorjev za nove člane v portfelju modelov, obenem pa predstavil štiri dodatne modele, opremljene s štirikolesnim pogonom BMW xDrive. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona bo prvič na voljo za BMW serije 4 Cabrio. Prav tako bo od pomladi za BMW serije 4 na voljo bogat program BMW Individual.

Okrepile se bodo ponudbe motorjev. Serija 2 bo bogatejša za dve dizelski različici 218d in 225d. Trojka Gran Turismo bo dobila novi šestvaljni stroj 330d, ki razvija 190 kW (258 KM) moči in 556 Nm navora. V paleto štiric pa prihaja še model 425d.

Predstavile se bodo tudi ostale inovativne možnosti za povečanje varnosti in udobja. Od pomladi bodo vsi modeli BMW, z izjemo BMW X6, osnovno opremljeni z indikatorjem za predrto pnevmatiko, ki nadzoruje tlak v posamezni pnevmatiki. Najnovejša generacija radia Professional in navigacijskega sistema Business v sklopu dodatne opreme se odlikuje z večjo funkcionalnostjo, ki med drugim omogoča način prenosa zvočnega signala Audio Streaming in uporabo številnih storitev BMW ConnectedDrive. V 2014 se bosta obe izpopolnjeni možnosti predstavili v BMW serije 1, BMW serije 2 in BMW serije 5, nato pa tudi v vseh ostalih modelih z izjemo BMW X6.

Od pomladi 2014 bo sistem za pomoč pri vožnji Driving Assistant na voljo v BMW X5. Izpušni sistem M Sport pa bo del osnovne specifikacije BMW 650i Coupé, BMW 650i Cabrio in BMW 650i Gran Coupé.

P90141905