Bavarci so z modelom Active Tourer prevetrili modelno paleto. Enoprostorec s prečno nameščenim trivaljnikom gnan na sprednji kolesni par.Takšna zasnova še nikoli ni zastopala vozila s propelerjem na motornem pokrovu, vendar kot kaže, bo takšno zasnovo pričakovati v prihodnjih bavarcih nižjih serij.

Active Tourer v dolžino meri 4,34 metra, v širino 1,8 metra, v višino 1,55 metra, medtem ko njegova medosna razdalja znaša 2,67 metra. V prtljažniku je 468 litrov prostora, ki ga lahko z zlaganjem sedežev v razmerju 40:20:40 povečamo na 1.510 litrov.

BMW Active Tourer

Enostaven dostop do prtljažnika omogoča velik, širok pokrov prtljažnika, ki se ga lahko v sklopu dodatne opreme še optimizira z gumbom za samodejno odpiranje in zapiranje ali funkcijo Smart Opener za izjemno enostavnost odpiranja s hitrim gibom stopala.

Motorna paleta je sestavljena iz prisilno polnjenih treh- in štirivaljnih motorjev. Vstopno izvedbo 218i žene trivaljnik, z 1,5 litra delovne prostornine in s 100 kW (136 KM) moči. 225i bo poganjal 2,0- litrski turbo štirivaljnik, ki razvije 170 kW (230 KM). V začetku bo dizle zastopal samo model 218d, ki zmore 110 kW (150 KM) in razpolaga s 330 Nm navora.

Kasneje se bodo paleti motorjev pridružile še različice  220i, 216d in 220d. Serijsko bo Active Tourer na voljo s pogonom na sprednji kolesi v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Za doplačilo bo mogoče izbrati na novo razviti 6-stopenjski samodejni menjalnik (za trivaljni agregat) ali 8-stopenjski samodejni menjalnik. Pri nekaterih motornih različicah pa bo na voljo tudi štirikolesni pogon xDrive.

P90141697Kot vsi modeli BMW, se tudi novi BMW serije 2 Active Tourer izkazuje z odlično vozno dinamiko in posebnim doživetjem v vožnji, po katerem slovi blagovna znamka. Novo razvita šasija, ki sestoji iz sprednje preme z enojnim zgibom z vzmetnimi nogami in več-vodilne zadnje preme, združuje agilnost in smerno natančnost z izjemno stabilnostjo upravljanja in udobnim vzmetenjem. Sprednja pogonska gred je bila v novem BMW serije 2 Active Tourer deležna temeljite fine uglasitve ter omogoča avtomobilu optimalno vozno dinamiko in neverjetno natančne povratne informacije krmiljenja. Elektromehanski volan in funkcionalna postavitev sistema se povežeta in ponudita izjemno doživetje v vožnji brez motečega vpliva navora motorja na volanu.

Inteligentna uporaba večfaznih jekel z visoko trdnostjo in toplo preoblikovanih jekel najvišje trdnosti bistveno prispeva k varnostnim standardom v BMW serije 2 Active Tourer, obenem pa ohranja tudi nizko maso vozila. Kot ključni dejavnik, ki prispeva k izjemni vozni dinamiki avtomobila, je lahka konstrukcija le eden izmed mnogih elementov iz sklopa tehnologije BMW EfficientDynamics. Ta vključuje tudi funkcijo Auto Start Stop, regeneracijo zavorne energije, indikator za optimalno pretikanje prestav, delovanje pomožnih pogonskih sklopov na zahtevo in integralne zračne zavese, ki s parom vertikalnih odprtin za zrak na sprednjem odbijaču usmerjajo pretok zraka preko sprednjih koles.

Avto na slovenski trg prihaja jeseni, o ceni pa bodo več povedali na ženevskem avtomobilskem salonu.