Osvežena in še bolj priročna.

Opel Meriva je bila deležna malenkostnih lepotnih popravkov na zunanjosti, ki prinašajo nov sprednji del in drugačne zadnje luči. Kupcem bosta na voljo še dve novi barvi zunanjosti in nova kolekcija litih platišč. Tehnične specifikacije so ostale enake.

V notranjosti so se posodobitve dotaknile zasnove armaturne plošče, na kateri se v bogatejših opremah nahaja multimedijski sistem IntelliLink z integrirano funkcijo pametnega telefona, ki je povezan s 7-palčnim zaslonom na sredinski konzoli. Med opremo se znajde tudi navigacijski sistem z zemljevidi za vso Evropo, USB vmesnik in glasovno upravljanje določenih sistemov.

opel meriva pred.4

Mali enoprostorec ponuja uporabniku veliko praktičnih pomagal. Med njimi je Flexspace, ki omogoča prilagodljiv sistem zlaganja in razporejanja zadnjih sedežev. Vstopanje v kabino oziroma na zadnje sedeže je možno preko zadaj vpetih vrat (odpiranje pod kotom 84 stopinj), sredinska konzola FleRail je izboljšana in po novem ne gre več med zadnje sedeže, pozabili pa niso niti na prevoz kolesa oziroma FlexFix sistem.

Motorna paleta je bogatejša za 1,6-litrski dizelski motor, ki nadomešča ostarelega 1.7 CDTi. Prednost novega motorja je mirnost teka in nizka poraba. Na voljo je v različicah z močjo 70, 81 in 100 kW. Bencinske barve zastopa 1.4 Turbo z močjo 88 kW (120 KM) in 103 kW (140 KM). Meriva je s posodobitvijo prejela tudi nov ročni pet- in šest-stopenjski menjalnik.

Za osnovno z 1,4-litrskim motorjem in s paketom opreme Selection bodo slovenski kupci Oplu plačali 14.520 evrov. Slovenski uvoznik planira v letošnjem letu prodati 350 do 400 vozil.

opel meriva pred.2

opel meriva pred.6

opel meriva pred.3