Nissanov izbor  na 84. ženevskem avtomobilskem salonu je obogaten z novo družino mestnih terencev. Povsem prenovljeni vozili X-Trail in Qashqai postavljata v ospredje Nissanov nadaljnji razvoj.

Na ženevskem avtomobilskem salonu 2014 Nissan predstavlja različne inovacije (Nissan BladeGlider). Začenja  s proizvodnjo električnega dostavnega vozila e-NV200 brez izpustov za vse trge, s športnikom GT-R Nismo pa posega v povsem nasprotne sfere oblikovanja in brezkompromisnih zmogljivosti.

Novi QashqaiPredstavlja enega najbolj odmevnih in pomembnih začetkov prodaje v Nissanovi  zgodovini, ki bo glavna atrakcija na ženevskem avtomobilskem salonu. Model druge generacije je vzbudil zanimanje avtomobilistov in novinarjev s celega sveta kot še nikoli doslej. S proizvodnjo v polnem teku v Nissanovi tovarni Sunderland (Velika Britanija) bo kupcem na voljo že marca.

Novi X-Trail. Model X-Trail v povsem novi preobleki, kot pravi član Nissanovih mestnih terencev, združuje napredno tehnologijo štirikolesnega pogona “4×4” z dizajnom in dovršenimi funkcijami, po katerih so Nissanovi mestni terenci prepoznavni. Prenovljeni model prvič v tem razredu uvaja tudi številne inovativne tehnologije, kot so dvojni diodni žarometi, Nissanova varnostna tehnologija Safety Shield ter povsem integriran navigacijski in informacijsko-razvedrilni sistem NissanConnect tretje generacije. Povsem nov X-Trail, zgrajen na skupni platformi zveze Renault-Nissan, je tudi precej bolj priročen z novo ‘gledališko’ razporeditvijo sedežev, s pomično drugo vrsto sedežev in popolnoma integrirano tretjo vrsto sedežev ob večjem prostoru za noge in predelu nad glavo. Kot rezultat te celovite oblikovne in strukturne prenove je novi X-Trail najbolj bogato opremljen in zmogljiv športni terenec v avtomobilski industriji.

 nissan x-trail

GT-R Nismo. Z začetkom proizvodnje je mogočni Nissan GT-R Nismo najhitrejši in najnaprednejši Nissanov športni avtomobil doslej. Do popolnosti izostren na legendarni dirkalni stezi Nürburgring Norsdschleife – na kateri si lasti najboljši čas kroga med avtomobili serijske proizvodnje – novi GT-R Nismo uteleša duh znamke Nismo s svojo presenetljivo zmogljivostjo.

GT-R Nismo

Novi GT-R Nismo je opremljen s 3,8-litrskim V6 motorjem, katerega so strokovnjaki razvojnega oddelka Nismo znatno predelali. Dosega 600 “konj”  moči s pomočjo dveh turbinskih polnilnikov. V kombinaciji s spremenjenimi aerodinamičnimi elementi, ki ustvarjajo dodatnih 100 kg potisne sile navzdol, in po meri nastavljenim vzmetenjem z umeritvijo v Evropi je najnovejši model GT-R najbolj prepoznavno vozilo današnjega časa.

Konceptno vozilo Nissan BladeGlider. Novo drzno konceptno vozilo BladeGlider, prvič predstavljeno evropski publiki v Ženevi, se postavlja po robu klasičnemu pojmovanju zmogljivosti in oblikovanja avtomobilov. Po zgledu Nissanovega inovativnega dirkalnika ZEOD RC (Zero Emission on Demand race car) s hibridnim bencinsko-električnim pogonom – ki se bo udeležil letošnje 24-urne dirke v Le Mansu po pravilih dogodka »Garage 56« – je konceptni avtomobil BladeGlider oblikovan z zelo ozkim prednjim kolotekom, tako ob pogledu od zgoraj ustvarja prepoznavno podobo ošiljenih kril. Z izjemno razporeditvijo teže zaradi namestitve litij-ionskih akumulatorjev in motorjev med zadnji kolesi avtomobil BladeGlider zagotavlja boljši prenos moči ob znatno manjši obremenitvi prednjega dela vozila.

BladeGlider