Povpraševanje po novi Insignii je od njene lanske premierne predstavitve na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu izjemno veliko. Doslej je namreč Opel prejel že 100.000 naročil za novo generacijo svojega avtomobila srednjega razreda.

Z atraktivno zunanjostjo in notranjostjo, zmogljivimi in učinkovitimi motorji, neposrednim vbrizgom goriva, najnovejšo informacijsko zabavno tehnologijo IntelliLink ter razširjenim naborom različic, je bila namreč nova Insignia dobro sprejeta pri kupcih avtomobilov. V prvih štirih letošnjih mesecih je zasedla prvo mesto segmenta v Veliki Britaniji, Španiji in na Nizozemskem. Ob tem je bil posodobljen in nadgrajen Oplov zastavonoša druga najbolj priljubljena izbira v Belgiji, Italiji, Avstriji, Švici in na Norveškem. V Nemčiji je Insignia prav tako druga v segmentu med množičnimi izdelovalci in beleži celo 46-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani, v Sloveniji pa je po priljubljenosti v segmentu tretja.

»V le nekaj mesecih po predstavitvi se je za novo Opel Insignio odločilo že 100.000 kupcev, kar dokazuje, da je naš novi, modernejši in elegantnejši zastavonoša prepričal tako srca, kot razum kupcev,« je navdušeno opisal uspeh Oplovega avtomobila srednjega razreda Peter Christian Küspert, član uprave Opla in podpredsednik GME odgovoren za prodajo in poprodajo.

opel insignia 8

Pozornost še posebej pritegne nova članica razširjene ponudbe, Insignia Country Tourer. Z njo je elegantni družinski in poslovni karavan Sport Tourer nadgrajen z vzdušjem avanturizma, zagotovljenim z zajetnejšimi bočnimi zaščitami, zaščitenim dnom vozila, štirikolesnim pogonom in motorji s turbinskimi polnilniki z velikim navorom. Country Tourer si je v tem zelo kratkem času pridobil na svojo stran že pet odstotkov kupcev vseh Insignij.

Ponudbo pogonskih agregatov nove Opel Insignie sestavljajo tri družine motorjev. Motorji na bencin, plinsko olje in na utekočinjen naftni plin (LPG), ki dosegajo največje moči od 88 kW/120 KM do 239 kW/325 KM v različici OPC. Insignia 2.0 CDTI je rekorderka v gospodarnosti in omejeni obremenitvi okolja. Z najnovejšim turbo dizelskim motorjem delovne prostornine dveh litrov izpustita različici z največjima močema 88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM v ozračje le 99 g CO2 na kilometer vožnje. To pomeni, da štirivratna različica s šeststopenjskim ročnim menjalnikom porabi v kombiniranem ciklu le 3,7 litra goriva na 100 kilometrov.

Ob več kot 50 zmagah v številnih izborih ter prejetih nagradah in priznanjih, je bilo od leta 2008 prodanih več kot 600.000 Opel Insignij prve generacije. Tudi nova izvedba Oplovega zastavonoše nadaljuje tradicijo zbiranja nagrad. V letošnjem izboru Plus X Awards sta tako Insignia Country Tourer kot Insignia OPC prejeli tri znake kakovosti.

Na začetek ponudbe nove Insignie je postavljena različica z 1,4-litrskim bencinskim motorjem največje moči 103 kW/140 KM s sistemom Start/Stop in ročnim šeststopenjskim menjalnikom z majhnim trenjem, za katero je potrebno odšteti 23.310 evrov (priporočena maloprodajna cena v Sloveniji).