Združitev uporabnosti in elegance.

Evropski avto leta 2014 je dobil prostornejšega brata. Peugeot 308 SW bo kupce privabljal s svojim elegantno dinamičnim videzom, ki ga prirastek zadka ni nič kaj oskrunil. Za razliko od kombilimuzine se karavan lahko pohvali s serijskimi strešnimi sanmi, zadnjimi lučmi v obliki črke C in obilo prilagodljivosti.

Karavanskih 28 cm prirastka zadka in 11 cm več v medosju, pomeni več prostora v prtljažnem prostoru kot tudi na zadnji klopi. V zadek lahko Peugeot pospravi v osnovi kar 610 litrov prtljage. Ob podrtih sedežih pa sprejme 1.775 litrov krame.

Potniška kabina je zasnovana po principu i-Cockpit. Ta zajema 9,7-palčni zaslon na dotik, mali volanski obroč, merilnike na katere gledamo preko volana. Izboljšana je kvaliteta uporabljenih materialov ter postopek obdelave le-teh. Tristo osem SW vsebuje poleg standardne varnostne opreme ( varnostne blazine, ESP…), tudi kamero za vzvratno vožnjo, opozorilnik za vozila v mrtvem kotu, senzor za nadzor tlaka v pnevmatikah, vzvratna kamera, sistem za samodejno parkiranje, sistem za preprečevanje naleta ter delno aktivni tempomat.

pugi sw 2

Kupci bodo lahko izbirali med tremi paketi opreme: Access, Active, Allure. V osnovnem paketu je zajetna klimatska naprava, ESP, tempomat, omejevalnik hitrosti, LED dnevna svetila, 15-palčna jeklena platišča, radio s CD/MP3 predvajalnikom. Srednji paket doda lita platišča, dvopodročno klimatsko napravo ter 9,7-palčni zaslon na dotik. Najbogatejši Allure pa levčka okrasi s popolnimi LED svetili. Dolg je tudi spisek dodatne opreme na katerem najbolj izstopa panoramska streha s površino kar 1,76 m2.

Motorno paleto trenutno sestavlja pet motorjev, dva dizelska in trije bencinski, z razponom moči od 68 do 110 kW.

Peugeot 308 SW se na slovensko tržišče podaja v desetih barvnih odtenkih in štiriletno garancijo. Cena se za osnovno izvedenko 1.2 e-THP z opremo Access začnejo pri 16.965 evrov in končajo pri 25.410 evrih z najmočnejšo dizelsko izvedenko opremljeno s paketom Allure. Slovenski uvoznik namerava v letošnjem letu prodati 200 vozil, v letu 2015 pa kar 350 modelov 308 SW.

pugi sw 3

pugi sw 5

pugi sw 4

pugi sw 6