Najnovejša različica superšportnega avtomobila Mercedes–Benz SLS AMG GT FINAL EDITION je opremljena z Dunlopovimi gumami Sport Maxx Race.

Posebno serijo, omejeno zgolj na 350 primerkov, so naredili v čast super zmogljivemu modelu SLS AMG, saj bo Mercedes–Benz leta 2015 ukinil njegovo proizvodnjo. Superšportnik je namenjen vsem ljubiteljem hitrosti in športnih avtomobilov, ki cenijo odličnost, zaradi omejene serije pa je zagotovo zanimiv tudi za zbiratelje.

Dunlop Sport Maxx Race wpDunlop je v tesnem sodelovanju s podjetjem Mercedes-AMG posebej za to omejeno serijo razvil nove dimenzije svoje super športne gume. Za sprednji del vozila so gumo Sport Maxx Race izdelali v dimenziji 265/35ZR19 XL MO, zadnjo os pa opremil z gumo dimenzije 295/30ZR20 XL MO. Izjemna kombinacija novemu modelu, poleg izredne natančnosti pri krmiljenju, povečuje tudi raven oprijema na cesti. Zahtevni ljubitelji športnih avtomobilov bodo tako lahko še dodatno uživali v velikih hitrostih in kar najbolje izkoristili zavidljivo moč 435 kW (591 KM).