Nova generacija Opla Corse in modni trivratni Opel ADAM bosta v svojo družbo sprejela novega člana. Od poletja 2015 se jima bo pridružil novi mali avtomobil, petvratni Opel Karl.

»Karl je kratko in lepo zveneče ime, ki si ga ljudje hitro zapomnijo ter predstavlja vrednote znamke Opel: nemški, čustven in dostopen,« pravi Tina Müller, Oplova direktorica marketinga. S 3,68 metra dolžine je Karl kompakten, domiseln in praktičen avtomobil s petimi vrati in do petimi sedeži, ki bo postavljen na izhodišče ponudbe znamke.

S Karlom, ADAMOM in novo generacijo Corse, ki bodo vsi na trg pripeljali v manj kot 30 mesecih, bo imel Opel naslednjo leto najmočnejšo ponudbo med mini in majhnimi avtomobili v svoji zgodovini in eno najmlajših na trgu ta hip. Nova družina mini in majhnih avtomobilov bo zmogla zadostiti najrazličnejše zahteve in pričakovanja.

Ime Karl je poklon enemu izmed sinov Adama Opla, ki je ustanovil družbo leta 1862. Če je Adam podjetje naredil za največjega izdelovalca koles v Nemčiji, so njegovi sinovi Carl, Wilhelm in Friedrich leta 1898 vstopili v avtomobilski svet in naslednjo leto izdelali svoj prvi avtomobil.