Pravijo, da je tako vsestranski kot švicarski žepni nož. Prilagodljiv, zanesljiv in vedno na mestu. Volkswagen Gospodar­ska vozila ob 30-letnici prve študije s pogonom syncro predstavlja konceptno vozilo TRISTAR, kombinacijo vseh dobrih lastnosti aktualne serije T.

Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Hannovru predstavila konceptno vozilo z legendarnim imenom TRISTAR. Široki kesonar s podaljšano kabino, stilskim drogom in kratko medosno razdaljo ima stalni štirikolesni pogon (4 MOTION) z mehansko zaporo zadnjega diferenciala in za 30 mm dvignjeno karoserijo. Kot pritiče imenu, so oblikovalci razvili tudi izjemno natančen, nov, pa vendar že znan oblikovani slog: ostre linije po celotnem obsegu vozila, LED-žarometi in spremenjena arhitektura celotnega sprednjega dela ustvarjajo mogočno in široko podobo študije.

Monolitna armaturna plošča z obliko in preprosto funkcionalnostjo spominja na zgodnejše modele VW hipi-kombija. Prtljago ali tovor je mogoče naložiti na dva nivoja: pod kesonom, na katerem je že nameščeno posebno rezervno kolo, se nahaja prostoren predal, zaščiten pred prahom in vodo. V kabini so poleg vrtljivih in pomičnih voznikovega in sovoznikovega sedeža tudi 20-palčni tablični zaslon ter najsodobnejši videokonferenčni in avdiosistemi, zaradi katerih bo TRISTAR odličen prostor za sestankovanje. Snovalci niso pozabili niti na kavomat.

Vsestransko vozilo za specialiste. Zaradi izjemnih terenskih lastnosti, ki jih dopolnjujejo prilagodljive možnosti transporta in natovarjanja, je TRISTAR lahko delavnica na kolesih, potujoča pisarna z najsodobnejšo opremo ali idealno rekreativno vozilo. Novi Volkswagen TRISTAR je varen, kakovosten in prilagodljiv, zato je vsestransko orodje za slehernega uporabnika, bodisi arhitekta, snemalno ekipo, servisnega strokovnjaka, krajinskega vrtnarja ali pustolovca na raziskovalni odpravi.

Študija je dolga 4,788 m, široka 2,320 m in visoka 2,066 m. Motor je 2.0-litrski TDI z močjo 150 kW (204 KM) in navorom 450 Nm. Postavili so ga na alu platišča in gume z merami 245/70 R17, doseže pa največjo hitrost 185 km/h.

TRISTAR_Interior_01 wp