Andrej Pečjak se je z novim podvigom vpisal med rekorderje z vozilom na električni pogon. Z enim polnjenjem baterij je prevozil 726 kilometrov.

Ta podvig je z modelom Metron 7 oziroma modificirano Mazdo 5 opravil pretekli konec tedna, ko se je odpravil na dvodnevno pot od Bleda do Dubrovnika. Povprečna hitrost do Starigrada je znašala 66 km/h, od Starigrada do Dubrovnika pa je bila za 3 km/h nižja. V avtu sta se vozili dve osebi, celotna osebna prtljaga in kup različnih pripomočkov (kompleten nabor kablov in adapterjev, orodje, gasilni aparat, komplet za polnjenje gum in obvezna oprema).
Pot je tekla od Bleda do Radovljice, kjer so imeli polurni postanek, potem po avtocesti (90-100 km/h) do izvoza Naklo, od tam po stari cesti do Postojne, od tam preko Knežaka na Reko, do Crikvenice po avtocesti (80-100 km/h) in naprej po Jadranski magistrali do Starigrada. Naslednji dan so vozili po avtocesti od Maslenice do Ploč (prvi del 90 do 100 km/h, drugi del 80 km/h), od tam pa po običajni cesti do Dubrovnika. Torej, skupno 726 km.

»Pravzaprav nismo prevozili samo 726 kilometrov od Bleda do Dubrovnika, ampak še dodatnih 10 kilometrov do trofazne vtičnice v dubrovniški marini, da bi lahko končno napolnili baterije,« pove Andrej Pečjak, ki je bil ob uspešno opravljeni nalogi vidno zadovoljen.

Pečjak je pogon za ta avto izdelal s pomočjo šempetrske Letrike in če bi bilo to vozilo v serijski proizvodnji, ocenjuje, da bi doseglo ceno 50 tisoč evrov.