Po premierni predstavitvi Corse na avtomobilski razstavi “Mondial de l’Automobile 2014” v Parizu, ki je potekala v začetku oktobra, se je Corsa predpremierno predstavila tudi v Sloveniji. Pred koncem leta se bo namreč začela prodajati tudi na naših tleh, prve dobave za kupce pa bodo stekle v začetku prihodnjega leta.

Sedanja generacija Corse se po z menjavo leta zamenjala tudi pri generacijah, saj bo torej Corso D nadomestila Corsa E. Letos je Corsa v prvih desetih mesecih našla že 1052 kupcev in pridobila skoraj 10-odstotni tržni delež segmenta. To je celo 120 vozil več kot v enakem obdobju preteklega leta (931 vozil oziroma 8-odstotni tržni delež), zato je pričakovati, da bo svojo pot zaključila z lepimi številkami, kar se tudi spodobi za dobitnico laskavega naziva Slovenski avto leta 2007.

»Podobno se pričakuje tudi od njene naslednice, ki ima vse potrebno, da postane priljubljena med kupci tega segmenta: privlačno obliko z učinkovito izrabo prostora ob kompaktnih zunanjih merah in z višjim nivojem udobja, moderne sisteme podpore in pomoči vozniku ter nove pogonske agregate na čelu z novimi litrskim trivaljnikom«, je ob predpermierni predstavitvi slovenskim avtomobilističnim medijem dejal Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji.

Peta generacija Opel Corse torej prihaja s tekočih trakov Oplovih tovarn v Zaragozi in Eisenachu v Slovenijo ob prelomu leta.