Podjetje Akrapovič je razvilo nov izjemni koncept izpušnega sistema iz linije Slip-On za osupljivi Lamborghini Aventador LP700-4, ki bo še izboljšal zmogljivost in sloves tega že tako odličnega avtomobila.

Atraktivni izpušni sistem je nastal s pomočjo obsežnih simulacij CFD, ki so jih Akrapovičevi inženirji uporabili zato, da bi za 12-valjnik razvili najboljši izpušni sistem iz titana. Oblikovan je bil tako, da v celoti izkoristi Aventadorjeve zmogljivosti. V primerjavi s serijskim izpušnim sistemom poveča moč motorja za 9 kW (pri 3.100 vrt/min),* navor pa za 29 Nm (pri 2.100 vrt/min).* Poleg tega zmanjša težo za neverjetnih 17,2 kg (−57 %).*

Sistem iz linije Slip-On daje pri nizkih vrtljajih globlji in polnejši zvok, ki se z višjimi vrtljaji razvije v značilno »rohnenje« 12-valjnika, vendar pri nobeni hitrosti ne ustvarja motečega zvoka v kabini avtomobila. Poleg tega vključuje tudi brezžični sistem krmiljenja ventilov, s katerim lahko voznik sam nastavi glasnejši ali tišji zvok. Deli konceptnega izpušnega sistema iz linije Slip-On so bili z izjemno pozornostjo do detajlov izdelani tudi v Akrapovičevi livarni za precizijsko litje titana, zaradi česar se koncept popolnoma prilega lepo oblikovanemu zadnjemu delu Aventadorja. Piko na i celotni podobi dajejo še posebni izhodi, narejeni iz ogljikovih vlaken in titana, zaradi katerih sistem iz linije Slip-On ravno tako dobro izgleda, kot se sliši in deluje.

Izpušni sistem iz linije Slip-On lahko nadgradimo s kompletom visokokakovostnih lahkih povezovalnih cevi, ki bodo opcijsko na voljo za Lamborghini Aventador. Cevi povečajo zmogljivost tega osupljivega avtomobila, še dodatno zmanjšajo njegovo težo in izboljšajo zvok. Akrapovičevi inženirji so veliko truda vložili v to, da so oblikovali povezovalne cevi, ki proizvedejo vznemirljiv dirkaški zvok 12-valjnika, v katerem uživa voznik, toda tudi mimoidoči, ki do osupljivega zvoka nikakor ne bodo ostali ravnodušni.

Novi koncept izpušnega sistema za Lamborghini bo svetu premierno predstavljen na sejmu SEMA v Las Vegasu (osrednja dvorana, razstavni prostor št. 25125), ki bo potekal od 4. do 7. novembra. Kompletna verzija izpušnega sistema iz linije Slip-On in komplet povezovalnih cevi pa bosta na prodajne police prišla naslednje leto.